Campioni nationali la dans sportiv, in demonstratie la Zalau

Campioni nationali la dans sportiv, in demonstratie la ZalauOradeanul Radu Velcu, presedintele Clubului Sportiv Quasar Oradea, vrea sa implementeze in Zalau sportul la care Salajul este singurul judet din Transilvania fara nicio activitate

In acest moment, in Salaj nu exista la nivel de club decat dans modern, practicat de dansatorii de la Terra Kid Zalau si de majoretele Roxanei Dobocan. Avand in vedere ca Salajul este singurul judet, cel putin din Transilvania, unde nu se practica dansul sportiv ca sport de performanta, presedintele Clubului Sportiv Qasar Oradea intentioneaza sa promoveze acest sport si in judetul nostru, in special la Zalau. Vom fi prezenti sambata la Zalau si vom prezenta si o demonstratie de dans sportiv cu o parte din sportivii nostri, campioni si fosti campioni nationali. Avand in vedere ca Salajul nu are o astfel de ramura sportiva, fiind printre putinele judete din tara in care nu se practica dansul sportiv, ne-am gandit ca ar fi foarte binevenit un astfel de sport in judetul si in orasul dumneavoastra. Cred ca vor fi persoane interesate de practicarea unui astfel de sport, mai ales copiii si cei tineri, pentru ca, in opinia mea, este cel mai frumos sport care poate fi practicat, ne-a marturisit Radu Velcu.

Acesta intentioneaza chiar sa infiinteze un club de dans sportiv in orasul de la poalele Mesesului. La inceput vom face un curs de dans, dupa care vom selecta un anumit numar de practicanti, cu care vom incepe antrenamentele. In viitor intentionam sa organizam la Zalau un Campionat Judetean de dans sportiv, iar dupa acest moment sportivii sa intre in circuitul dansului sportiv national.

Dansul sportiv este format din doua sectiuni: Standard si Latino. In prima sectiune sunt incluse: valsul lent, tango-ul, valsul vienez, slow fox si quick step, in timp ce samba, cha-cha-cha, rumba, passo doble si jive alcatuiesc sectiunea Latino.

Sambata, de la ora 18, in sala de sport a Colegiului National Silvania vom prezenta toate cele zece dansuri de competitie, intr-un program sustinut de trei perechi care fac cinste Romaniei oriunde participa la competitii, ne-a informat presedintele clubului Quasar Oradea.

Vor dansa pentru cei ce vor dori sa vizioneze programul celor din Oradea Adelin Paina si Bogdana Busuioc, pereche de copii de 11 ani, medaliati la nenumarate competitii nationale si internationale. A doua pereche va fi alcatuita din George Gug si Rebeca Cuciula, tot copii de 11 ani, campioni nationali ai Romaniei in 2010, pereche cu palmares international impresionant, castigatori ai diferitelor concursuri in Italia, Austria, Ungaria, Slovacia, Serbia, Croatia, Ucraina, Moldova si Polonia.

Calin Bochis si Anita Berecz vor forma a treia pereche de dans. Situati in primii 150 in clasamentul mondial, cei doi, care sunt si antrenorii clubului din Oradea, au devenit de doua ori campioni nationali, de doua ori participanti la Campionatele Europene si de trei ori prezenti la Campionatele Mondiale.

Cursurile de dans sportiv, care vor incepe chiar de luni, se vor desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau.

Programul cursurilor: de luni pana miercuri: grupa de varsta 5 – 9 ani, de la ora 16, grupa de varsta 10 – 12 ani, de la ora 17, grupa de varsta 12 – 14 ani, de la ora 18, grupa de varsta 15 – 20 de ani, de la ora 19, iar grupa de varsta peste 20 de ani, de la ora 20.

Leave a Comment