Topul celor mai folosite parole

Cea mai folosită parolă la nivel mondial rămâne şi anul acesta cuvântul „parolă”, menţinându-se în top şi şirurile de cifre în ordine crescătoare sau înşiruirea de la stânga la dreapta a primelor litere de pe tastatură, arată un studiu realizat de compania de securitate cibernetică NordPass. 83% dintre parolele aflate în top 200 pot fi sparte de un hacker în mai puţin de o secundă, mai arată studiul.

Şi anul acesta, cea mai folosită parolă la nivel internaţional rămâne cuvântul: „parolă”, pe locurile doi şi trei situându-se: „123456” şi „123456789”. În fruntea topului mai apar „qwerty” sau repetări ale aceleiaşi cifre, de exemplu: „111111”. Printre cele mai utilizate parole mai găsim: „internet”, „computer” sau „secret”.

M. S.

One Thought to “Topul celor mai folosite parole”

  1. […] Cea mai folosită parolă la nivel mondial rămâne şi anul acesta cuvântul „parolă”, menţinându-se în top şi şirurile de cifre în ordine crescătoare sau înşiruirea de la stânga la dreapta a primelor litere de pe tastatură, arată un studiu realizat de compania de securitate cibernetică NordPass. 83% dintre parolele aflate în top 200 pot fi sparte de un hacker în mai puţin de o secundă, mai arată studiul. Şi anul acesta, cea mai folosită parolă la nivel internaţional rămâne cuvântul: „parolă”, pe locurile doi şi trei situându-se: „123456” şi „123456789”.… Citeste mai mult […]

Leave a Comment