Polițiștii și specialiștii antidrog, în acțiune la Școala din Crișeni

O nouă acțiune informativ-preventivă, dar și recreativă, desfășurată de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, a avut loc în cursul acestei săptămâni la Școala Gimnazială „Vasile Breban” din Crișeni.

Polițiști de siguranță școlară, rutieri, criminaliști, de ordine publică, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au oferit elevilor informații utile despre cum să nu devină victime ale violenței, le-au prezentat regulile rutiere, de comportare la școală, în familie și societate.

Cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, cei mai mici au fost învățați cum să circule în siguranță în calitate de pietoni, care este locul lor în autoturism, cum trebuie să fie asigurați în acesta, dar și cum și unde pot folosi bicicleta, rolele sau trotineta. Polițiștii au abordat și subiecte precum siguranța la locurile de joacă, cum să procedeze atunci când s-au rătăcit într-un supermarket sau cum să fie preventivi când rămân singuri acasă.

Cu elevii mai mari discuțiile s-au concentrat asupra faptelor în care pot fi implicați în cadrul unităților de învățământ, fiindu-le prezentate sfaturi prin care să nu ajungă să fie victime ale infracțiunilor care se pot comite în rândul lor. De asemenea, la activități au luat parte și specialiștii de Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj, care au discutat cu elevii mai mari despre efectele nocive ale consumului de tutun, alcool, dar și de substanțe psihoactive. Luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au prezentat dotările și tehnica folosite la intervențiile în forță. Trusa de amprentare a fost atracția celor mici, care au fost amprentați de un criminalist.

La activitate au participat apriximativ 80 de copii și cadre didactice, iar o contribuție în organizarea activității au avut polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău.

2 Thoughts to “Polițiștii și specialiștii antidrog, în acțiune la Școala din Crișeni”

  1. […] O nouă acțiune informativ-preventivă, dar și recreativă, desfășurată de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, a avut loc în Citeste mai mult […]

  2. […] O nouă acțiune informativ-preventivă, dar și recreativă, desfășurată de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, a avut loc în  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment