Toamna a adus mai puţini şomeri în Sălaj

Peste 5.600 de şomeri sălăjeni au fost înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj la finalul lunii august. Potrivit buletinului statistic lunar privind situaţia pieţei muncii din judeţ, remis de AJOFM Sălaj, la finalul lunii august 2013 numărul şomerilor a scăzut cu 332 de persoane faţă de luna august, ajungând la 5.619 de persoane, iar rata şomajului a fost de 5,35 la sută mai mică cu 0,32 procente faţă de finalul lunii lunii iulie.
Conform AJOFM Sălaj, din totalul numărului de şomeri înregistraţi în evidenţa agenţiei, un număr de 2.088 de şomeri primesc indemnizaţie de şomaj şi 3.531 sunt şomeri neidemnizaţi. Referitor la structura şomerilor după nivelul de instruire, persoanele cu nivel de instruire gimnazial, primar, gimnazial şi profesional constituie ponderea cea mai mare a persoanelor care se adresează instituţiei în vederea găsirii şi ocupării unui loc de muncă – 67,5 la sută, şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal reprezintă 25,4 la sută, iar cei cu studii universitare 7,1 la sută.
Din punct de vedere al structurii şomerilor pe grupe de vârstă, reprezentative sunt ponderile pentru grupa de vârstă cuprinsă între 40 şi 50 de ani – 25,8 la sută, urmată de categoria tinerilor cu vârsta sub 25 de ani 22,7 la sută, a celor cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 de ani – 22 la sută, a celor cu vârsta de peste 50 de ani – 21,7 la sută şi a persoanelor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 30 de ani – 7,8 la sută. Cei mai mulţi şomeri sălăjeni provin din mediul rural – 4.052 de persoane, iar 1.567 au domiciliul în mediul urban. Conform AJOFM Sălaj, în profil teritorial situaţia şomerilor este următoarea: ALOFM Zalău – 2.486 de persoane, ALOFM Jibou – 1.587 de persoane şi ALOFM Şimleu Silvaniei – 1.555 de persoane.
În regiunea Nord Vest, cea mai mică rată a şomajului la finalul lunii august 2013, a fost înregistrată în judeţul Cluj-3,45 la sută, urmată de judeţul Maramureş – 3,77 la sută, Bihor – 3,81 la sută, Satu-Mare – 4,18 la sută, Bistriţa Năsăud – 4,56 la sută şi Sălaj – 5,35 la sută.

Alte articole

One Thought to “Toamna a adus mai puţini şomeri în Sălaj”

  1. Zălăuan

    Auzi Augusta, vrei să-ţi spun un lucru, toate aceste procente de şomaj nu au nicio valoare, în condiţiile în care milioane şi milioane de români şi-au luat straiţa în băţ şi au plecat în lume, să-şi facă un rost în lume.
    Aceste procente le folosesc guvernanţii, pentru a demonstra ca au creat locuri de muncă, ele nu reflectă situaţia dramatică a milioane de români, aproape jumătate din forţa de muncă, forţaţi să pribegească în lume.
    Pentru aceşti politicieni, România este patria mumă, dar pentru milioanele de emigranti, este patria ciumă.

Leave a Comment