Drum de aproape 8 milioane de lei între Poarta Sălajului şi Păuşa

Drumul ce face legătura între localităţile Poarta Sălajului, Răstolţ, Agrij şi Păuşa, cu o lungime de circa 19 kilometri, a fost inaugurat joi, 12 septembrie. La festivitatea prilejuită de finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului, au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, prefectul Ionel Ciunt, senatorul Gheorghe Pop, deputatul Iuliu Nosa, vicepreşedintele CJ Sălaj, Valer Crişan, secretarul judeţului, Cosmin Vlaicu, primari din mai multe comune, oficialităţi locale şi judeţene.
Investiţia, în valoare de peste 7,8 milioane de lei, a fost realizată în cadrul proiectului „Dezvoltarea zonei Valea Agrijului, prin reabilitarea infrastructurii tehnico-edilitare şi înfiinţarea serviciului public de deszăpezire, întretinere drumuri şi spaţii verzi şi înfiinţarea de servicii sociale”, iniţiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Valea Agrijului şi finanţat prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), Măsura 322, se arată într-un comunicat de presă al CJ Sălaj.
Drumul reabilitat are 18,7 kilometri şi străbate trei comune – Românaşi, Agrij şi Buciumi – făcând legătura între localităţile Poarta Sălajului-Răstolţ-Agrij-Păuşa, cu ramificaţie spre cătunul Peţ, cu legături spre DN1F Zalău Cluj Napoca şi spre drumurile judeţene DJ10A şi DJ 108R.
„Este o investiţie microregională, pentru că drumul deserveşte mai multe comunităţi din trei comune. Acest drum face aproape completă infrastructura în această microregiune şi în principal în Agrij. Comuna poate chiar un model de studiu în ceea ce înseamnă echiparea teritoriului cu infrastructură de bază: drumuri, alimentare cu apă, canalizare, infrastructură socială, şcoală, after-school, bază sportivă”, a precizat Marc.
Proiectul implementat de ADI Valea Agrijului, în valoare totală de 6,1 milioane de euro, a inclus şi alte obiective, până în prezent fiind reabilitat şi modernizat un centru de zi în localitatea Românaşi, dar şi căminul cultural din localitatea Agrij. De asemenea, asociaţia a achiziţionat patru utilaje, respectiv un multifunţional pentru drumuri, o autobasculantă, un autogreder şi un buldoexcavator. Potrivit comunicatului, până la finalul acestui an se va finaliza reţeaua de canalizare şi staţia de epurare din comuna Românaşi.

Alte articole

One Thought to “Drum de aproape 8 milioane de lei între Poarta Sălajului şi Păuşa”

  1. stefan

    …..am fost si eu curios sa vad cum arata aceasta „minune” [asfalt intre Poarta Salaj si Pausa !]. Da, un lucru bun ,dar …..nefinalizat; un drum facut trebuie sa slujeasca unor scopuri. Valea Agrijului am trecut-o – cu autoturismul- [mergand incet si cu grija],dar…..dupa trecerea vaii –spre Pausa] am intalnit in drum doua gropi ce nu puteau a fi ocolite. Nu asfalt, dar macar niste piatra pusa in gropi ar fi facut drumul utilizabil si pt turisme ,nu numai pt tractoare; si…….pietrele nu erau departe !!!!

Leave a Comment