Şanse mari de angajare pentru sălăjenii cu studii medii

Persoanele cu studii medii, cu sau fără calificare, rămân în continuare cele mai căutate de angajatorii din judeţul Sălaj. Cel puţin asta rezultă din oferta de muncă valabilă la nivel de judeţ în perioada 15-22 ianuarie. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, instituţia unde au fost declarate toate locurile de muncă vacante din judeţ, în perioada precizată, sunt disponibile 136 de joburi în mai multe domenii de activitate: producţie şi prestări servicii, industria lemnului, comerţ, industria alimentară, industria confecţiilor şi transport. Dintre acestea, doar unul singur se adresează persoanelor cu studii superioare – un post de medic veterinar. Astfel, persoanele care vor să se angajeze au la dispoziţie joburi de: muncitori necalificaţi, confecţioneri articole din piele, confecţioner îmbrăcăminte, tapiţeri, lăcătuşi mecanici, sudori, agenţi vânzări, vânzători ziare, electricieni întreţinere şi reparaţii, lucrători comerciali şi conducători auto. Oferta de muncă este valabilă în municipiul Zalău şi în localităţile: Cehu Silvaniei, Crişeni şi Dragu.

Peste 1.700 de oferte de muncă în străinătate

Tot în această perioadă, sălăjenii care doresc să-şi găsească un job pot apela la serviciul Eures – munca în străinătate, din cadrul AJOFM Sălaj. Prin intermediul angajatorilor europeni în această perioadă sunt disponibile 1.798 de locuri de muncă în străinătate în ţări precum: Spania, Danemarca, Marea Britanie, Germania, Suedia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Norvegia, Belgia şi Irlanda. Ultima ofertă de muncă în străinătate, actualizată în 14 ianuarie, include: 801 de locuri de muncă în Spania, din care 800 pentru muncitori necalificaţi în agricultură şi un post de maseur; Danemarca – 430 locuri de muncă din care 400 pentru culegători de mazăre şi 30 pentru culegători de căpşuni; Marea Britanie – 345 locuri de muncă, din care 205 pentru îngrijitori persoane, 60 îngrijitori persoane, respectiv infirmieri, 60 pentru asistenţi medicali, 20 pentru asistenţi medicali generalişti; Germania – 125 de locuri de muncă, din care 50 pentru asistenţi medicali generalişti, 15 pentru factori poştali, 13 pentru bucătari, 11 pentru ospătari, zece pentru barmani, zece pentru gastronomia de sistem, cinci pentru asistenţi manager, cinci electricieni industriali, doi pentru mecanici industriali, un job pentru mecanic (maşini prelucrare cauciuc şi mase plastice), un job de brutar, un job de electrician, un job mecanic auto – camioane; Suedia – 55 de locuri de muncă, din care 20 pentru femei de serviciu, 15 pentru vopsitori auto, zece pentru mecanici auto, zece pentru tinichigii auto; Slovacia – 30 locuri de muncă pentru şoferi de autocamion transport internaţional; Ungaria – şase locuri pentru mecanici agricoli; Polonia – două locuri, din care unul pentru dezvoltator internet şi unul pentru programator aplicaţie (PHP developer); Norvegia – două locuri de muncă, din care unul pentru doctorand în Departamentul biomedical şi unul pentru postdoctorand în Departamentul biomedical; Belgia – un loc pentru proiectant construcţii metalice şi Irlanda – un loc pentru tehnician. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul AJOFM Sălaj.

Alte articole

One Thought to “Şanse mari de angajare pentru sălăjenii cu studii medii”

  1. Ioana

    Vă puteţi transforma viaţa în ceva frumos – o experienţă de libertate, bucurie, sănătate, fericire şi prosperitate – doar dorind asta şi, în acelaşi timp, refuzând să acceptaţi şi să întreţineţi, în acelaşi timp, orice gânduri contradictorii. Totul depinde de voi. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: ioanagenete@yahoo.com

Leave a Comment