Prima ediţie din 2016 a loteriei bonurilor fiscale are loc duminică

Loteria Bonurilor Fiscale va fi organizată lunar şi în acest an, întrucât, spun organizatorii, “vizează creşterea gradului de conformare voluntară a operatorilor economici, prin implicarea cetăţenilor”. Prima extragere din 2016 va avea loc duminică 17 ianuarie, fiind luate în calcul bonurile fiscale emise în luna decembrie a anului trecut.
Potrivit Ministerului Finanţelor, încasările la bugetul statului au crescut în primele nouă luni cu 12 la sută, evoluţie care a fost influenţată pozitiv, într-o oarecare măsură, şi de această loterie.

Potrivit Ordonanţei Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale, la extragerile lunare participă bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară organizării extragerii. În plus, extragerea se realizează în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară. În ultima lună din anul trecut au avut loc două extrageri în cadrul loteriei bonurilor: cea lunară şi o extragere ocazională, prilejuită de Sărbătorile de iarnă. Câştigătoare au fost desemnate bonurile fiscale în valoare de 766 de lei, emise în data de 12 octombrie 2015, în cazul extragerii ocazionale, şi bonurile în valoare de 538 lei, din 28 noiembrie 2015, în cazul extragerii lunare obişnuite.

Alte articole

Leave a Comment