Sanitarii salajeni, clasati pe locul 16 la nivel national

Sanitarii salajeni, clasati pe locul 16 la nivel national

Salajenii au obtinut un rezultat bun la faza nationala a concursului Sanitarii priceputi, organizat de Societatea Nationala de Cruce Rosie Romania. Competitia a avut loc in perioada 15-20 iulie 2011, in tabara Poiana Pinului, judetul Buzau.

Din declaratiile profesorului insotitor Mihaela Daciana Lucaciu, echipajul salajean a fost format din cinci elevi de la Scoala Gimnaziala Silvania din Simleu Silvaniei, si anume: Bianca Alexandra Lucaciu – seful echipajului, Tudor Iulian Lazoc, Cristina Ioana Lapadat, Ioan Florin Pop si Alin Virgil Popa. Dintr-un total de 60 de puncte disponibile, echipajul nostru a reusit un scor total de 53,6 puncte. Concurenta a fost mare, iar punctajul foarte strans, astfel incat, din cele 42 de echipaje prezente la competitie, elevii salajeni s-au clasat pe locul 16, a declarat profesorul Mihaela Lucaciu. Potrivit sursei citate, juriul format din patru medici si un asistent medical, condus de dr. Mihail Voicescu, a dat dovada de rabdare, dar si de exigenta, pe tot parcursul competitiei.

Concursul a urmarit verificarea cunostintelor teoretice, respectiv istoricul organizatiei Crucea Rosie si tehnica acordarii primului ajutor, dar si cunostintele practice ale participantilor. Pe locul I s-a clasat echipajul judetului Ilfov cu 56,6 puncte, pe locul secund – cel al judetului Arad cu 56,4 puncte, iar pe locul III – echipajul judetului Vrancea, cu 55,9 puncte.

Alte articole

Leave a Comment