Aproape 300 de bugetari salajeni solicita bilete de odihna

Aproape 300 de bugetari salajeni solicita bilete de odihna

Peste 500 de bilete de odihna la mare, la munte si in alte statiuni au fost alocate, anul acesta, Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj. Dintre acestea, 84 la suta vor fi distribuite confederatiilor sindicale reprezentative la nivel national pentru salariatii din ramurile socio-profesionale pe care acestea le reprezinta, iar restul de 16 procente pentru solutionarea cererilor persoanelor indreptatite, care nu fac parte din sindicat.

Directorul adjunct al CJP Salaj, Anamaria Pernes, ne-a declarat ca, pana in prezent, aproape 300 de persoane au depus cereri pentru obtinerea unui bilet de odihna. Un numar de 562 de bilete de odihna au fost alocate judetului Salaj, in 42 de statiuni din tara. Pana la aceasta data, pentru astfel de bilete s-au inregistrat 295 de cereri, a declarat Anamaria Pernes. Perioadele cele mai solicitate sunt in cursul lunilor iulie si august, bugetarii plecand in sejur de sase zile atat la mare, cat si la munte. Cele mai solicitate statiuni sunt Olimp, Neptun, Saturn, Felix, Predeal, Busteni, Felix, Caciulata si Herculane.

Pentru perioada urmatoare, sunt disponibile urmatoarele bilete de odihna care se pot ridica de catre bugetari, si anume: un bilet in statiunea Venus, unul la Olimp si cate doua bilete in statiunile Sangeorz, Voineasa si Baltatesti, toate acestea cu plecare din data de 31 iulie, si patru bilete de odihna in Olanesti, trei cu plecare din data de 3 august si unul din 28 iulie. In fiecare dimineata, lista pentru urmatoarele sase zile de sejur se reactualizeaza, fiind afisata la intrarea in institutie.

De aceste bilete de odihna pot beneficia asiguratii in sistemul public de pensii care isi desfasoara activitatea in institutiile publice. De asemenea, beneficiaza de bilete de odihna si sotul sau sotia persoanei indreptatite, dar si copiii persoanei indreptatite care au varsta cuprinsa intre 6 si 8 ani la data eliberarii biletului si urmeaza cursurile unei unitati de invatamant preuniversitar. Pentru a beneficia de bilet de odihna, bugetarii trebuie sa le solicite in scris. De asemenea, este nevoie de o adeverinta eliberata de angajator din care sa reiasa ca acesta nu a constituit fondul social de 2 la suta pentru bilete de odihna si tratament, precum si calitatea de asigurat a solicitantului.

Cel mai scump bilet de odihna se ridica la valoarea de 499,8 lei, iar cel mai ieftin este de 320,64 de lei. Aceasta suma se reduce la jumatate pentru bugetarii al caror salariu este mai mic sau egal cu salariul mediu brut de la stat, anume 2.022 de lei. Persoanele care sunt remunerate peste aceasta suma vor trebui sa achite pretul intreg, a declarat adjunctul CJP Salaj.

Societatile comerciale au posibilitatea sa ofere si ele angajatilor astfel de bilete de odihna daca au constituit un fond social de doi la suta asupra fondului de salarii, cheltuieli deductibile din impozitul pe profit, conform prevederilor Codului fiscal.

Leave a Comment