Activitatile agricole pot fi creditate de banci

Activitatile agricole pot fi creditate de banci

Fermierii salajeni care imprumuta bani de la banci pentru derularea de activitati in domeniu pot obtine adeverintele necesare de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura Salaj.

APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Schemei de plata unica pe suprafata – Campania 2011, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la bancile care au incheiat Conventii cu APIA. La nivel national, pana la aceasta data, APIA a incheiat Conventii cu BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Banca Comerciala Romana si Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA, urmand a fi incheiate in perioada urmatoare Conventii si cu alte Banci Comerciale. Potrivit Conventiei, asa cum am aflat de la Virgil Turcas, directorul APIA Salaj, la solicitarea scrisa a fermierului la centrul judetean sau local unde a depus cererea in Campania SAPS 2011, APIA va elibera o adeverinta prin care confirma ca fermierul a depus cererea de plata pentru Schema unica de plata pe suprafata (SAPS) pentru 2011 si ca s-au efectuat controalele si verificarile administrative asupra cererii de plata a beneficiarului, conform reglementarilor in vigoare.

Nu pot beneficia de aceasta adeverinta fermierii selectati la controlul pe teren (clasic sau teledetectie), din zone precum sunt cele arondate la Centrele APIA Ileanda si Jibou. In adeverinta se va mentiona suprafata determinata pentru plata in cadrul schemei SAPS si faptul ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii acesteia si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare. Campania ofera fermierilor ocazia de a folosi banii in functie de culturile proiectate pentru anul 2012, aceasta fiind un element comun pentru mai multe scheme de sprijin, a aratat directorul APIA Salaj.

Valoarea creditului va fi de pana la 80 la suta din suma cuvenita din SAPS, denominata in lei la cursul leu/euro comunicat de BNR de la data solicitarii creditului.

Alte articole

Leave a Comment