Primul roman grafic interactiv dedicat lui Iuliu Maniu, ajunge la Zalău

Mihai I. Grăjdeanu lansează la Zalău romanului grafic interactiv denumit „Momente din Istorie. Vol. III. Iuliu Maniu”. Cartea aduce în prim-plan viața și activitatea omului politic Iuliu Maniu, într-un format inovator, oferind o experiență captivantă de explorare a istoriei.

Evenimentul se încadrează în seria de manifestări culturale dedicate „Anului Iuliu Maniu”, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la nașterea marelui om politic sălăjean și comemorării a 70 de ani de la moartea sa.

Pe lângă lansarea de carte, autorul va susține și două ateliere de benzi desenate, cu elevi de clasa a IV-a de la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” din Zalău și cu elevii clasei a VII-a de la Colegiul Național Silvania din municipiu. Prin aceste activități, Mihai I. Grăjdeanu dorește să promoveze acest domeniu de care este pasionat, acesta fiind cunoscut atât la nivel internațional cât și în străinătate. Până în prezent, autorul a inițiat și organizat olimpiade de benzi desenate în România, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, precum și numeroase tabere, expoziții și conferințe internaționale.

Cu privire la noutatea volumului semnat de Mihai I. Grăjdeanu, Marin Pop – șef secție Muzeografie – muzee locale în cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău ne-a declarat că „volumul combină în premieră elemente grafice interactive, sub forma unei vizite virtuale la casa memorială de la Bădăcin a lui Iuliu Maniu, prin care facem cunoștință, într-un mod inedit și interactiv, cu istoria locului, a familiei și a activității marelui om politic român. Cei care vor fi prezenți la acest eveniment vor face cunoștință cu un mod nou de a învăța istoria, mult mai facil și accesibil. Autorul cărții vine pentru prima oară în județul nostru și el ne propune o experiență captivantă în lumea benzilor desenate, domeniul mult prea puțin cunoscut la noi în județ”.

Evenimentul va avea loc în data de 19 octombrie, cu începere de la ora 13, în Sala de conferințe a Casei de Cultură a Sindicatelor Zalău. Participarea este gratuită, evenimentul fiind deschis publicului larg.

One Thought to “Primul roman grafic interactiv dedicat lui Iuliu Maniu, ajunge la Zalău”

  1. […] Mihai I. Grăjdeanu lansează la Zalău romanului grafic interactiv denumit „Momente din Istorie. Vol. III. Iuliu Maniu”. Cartea aduce în prim-plan viața și activitatea omului politic Iuliu Maniu, într-un format inovator, oferind o experiență captivantă de explorare a istoriei. Evenimentul se încadrează în seria de manifestări culturale dedicate „Anului Iuliu Maniu”, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la nașterea marelui om politic sălăjean și comemorării a 70 de ani de la moartea sa. Pe lângă lansarea de carte, autorul va susține și două ateliere de benzi desenate, cu… Citeste mai mult […]

Leave a Comment