Primarii organizeaza licitatiile pentru merele si cornurile scolarilor

Primarii organizeaza licitatiile pentru merele si cornurile scolarilor

Scolarii salajeni vor primi, in noul an de invatamant, lapte prin grija autoritatilor judetene, iar cornurile si merele de la primariile de care apartin. Programele guvernamentale Cornul si laptele si Fructe in scoli vor fi gestionate partial de primarii. Administratiile locale vor organiza licitatiile pentru fructe si pentru produsele de panificatie, iar Consiliul Judetean Salaj va face toate demersurile pentru asigurarea produselor lactate in scoli. Potrivit informatiilor furnizate de Violeta Milas, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj, la aceasta data inca nu se cunoaste cu exactitate numarul de beneficiari pentru anul scolar 2011-2012, urmand a se determina ulterior suma necesara platii acestor produse. Potrivit preturilor stabilite la nivel national si care au ramas nemodificate fata de anul trecut, un pahar de 200 de mililitri cu lapte poate fi achizitionat la pretul de 68 de bani, cornul la 30 de bani, iar marul la 35 de bani.

Avantajul atribuirii licitatiilor catre administratiile locale consta in faptul ca produsele locale pot fi valorificate mult mai usor. Sunt ferme care pot asigura necesarul de fructe pentru una sau doua scoli, nu si pentru intreg judetul. Este o sansa pentru producatorii locali de panificatie, al caror numar este destul de mare in mediul rural. Nu ar fi o idee rea ca produsele lactate sa fie inlocuite cu o masa calda, tot din dorinta de a promova produse locale, dar si pentru ca cei mici, cu siguranta s-au saturat sa bea mereu lapte, a spus Csoka Tiberiu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Salaj.

Consiliul Judetean Salaj va inainta primarilor cate un caiet de sarcini pentru produsele pentru care se vor organiza pe plan local licitatii. Edilii vor decide singuri ce oferta este mai avantajoasa pentru scolarii din comunitatea pe care o reprezinta. Sumele necesare vor fi asigurate nu de la bugetele locale, ci tot de la bugetul de stat, prin Consiliul Judetean .

Alte articole

Leave a Comment