Preșcolarii care provin din familii vulnerabile primesc bani lunar

Primăria Zalău a decis să vină în sprijinul familiilor vulnerabile din municipiu, în vederea asigurării accesului la educaţie a copiilor acestora. Prin intermediul Direcției de Asistență Socială Zalău (DAS Zalău) se acordă un stimulent educațional, sub formă de tichet social. Beneficiarii sunt copiii care provin din familiile pentru care s-a stabilit dreptul la alocația pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii 277/2010 și care sunt înscriși într-o unitate de învățământ preșcolar din Zalău. Potrivit Legii Nr. 248/2015, valoarea nominală lunară minimă a stimulentului educaţional se raportează la indicatorul social de referinţă, astfel că pentru fiecare copil înscris la grădiniţă se va primi suma de 120 lei.

Legat de perioada în care se poate primi acest sprijin financiar, legea spune că pentru copiii care au drepturi stabilite (alocație pentru susținerea familiei), stimulentul educaţional aprobat se acordă, lunar, până la finalizarea anului şcolar în curs.

În lege se mai menționează și care trebuie sa fie venitul familiei preșcolarilor pentru a putea primi acești bani. Stimulentul educaţional se acordă, din oficiu, pentru plafonul maxim de 634 lei / membru de familie. Pentru persoanele care nu au domiciliul în Zalău, acest drept se stabilește de către primăriile din județ unde părinții au domiciliul.

Stimulentele educaţionale, acordate sub forma tichetelor sociale, pot fi utilizate pentru achiziţionarea produselor alimentare, de igienă, a produselor de îmbrăcăminte şi/sau a rechizitelor. Acordarea acestora este strict condiţionată de prezența regulată la grădiniţă a copiilor din familiile beneficiare.

Cei interesați să obțină mai multe informații legate de acest subiect se pot adresa DAS Zalău la numărul 0260.661.769, interior 108.

 

One Thought to “Preșcolarii care provin din familii vulnerabile primesc bani lunar”

  1. […] Primăria Zalău a decis să vină în sprijinul familiilor vulnerabile din municipiu, în vederea asigurării accesului la educaţie a copiilor acestora. Prin intermediul Direcției de Asistență Socială Zalău (DAS Zalău) se acordă un stimulent educațional, sub formă de tichet social. Beneficiarii sunt copiii care provin din familiile pentru care s-a stabilit dreptul la alocația pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii 277/2010 și care sunt înscriși într-o unitate de învățământ preșcolar din Zalău. Potrivit Legii Nr. 248/2015, valoarea nominală lunară minimă a stimulentului educaţional se raportează la indicatorul social de… Citeste mai mult […]

Leave a Comment