Poştaşii sălăjeni au ieşit în stradă

 

Aproximativ 40 de lucrători poştali de la Oficiul Poştal Distribuţie şi Oficiul Zonal Zalău au ieşit în stradă marţi, 27 septembrie, în cadrul unui protest spontan, nemulţumiţi de salariile prea mici pe care le primesc.

După cum ne-a declarat Călin Balog, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din Sălaj, negocierile dintre sindicate şi administraţia companiei au ajuns într-un nou impas. „După şapte luni de negociere, rezultatele sunt zero. Membrii Consiliului de Administraţie au retras mandatul de negociere al directorului general cu privire la o posibila majorare a salariilor, motivând că nu există resurse financiare. Pe de altă parte, coducerea Poştei se laudă în presă că în 2015 şi în primele luni din 2016, compania a generat profit. La negocieri ni se spune că suntem pe pierdere”.

Sătui de atâtea minciuni, lucrătorii poştali sunt hotărâţi să nu cedeze până ce vocile nu le vor fi auzite. Ei au cerut ca fiecare din cei 26.000 de salariaţi pe care Poşta Română îi are în ţară să aibă parte de o majorare  salarială de 200 de lei. „Avem foarte mult de lucru pe bani foarte puţini. Mai mult de jumătate dintre salariaţi câştigă salariul minim pe economie, deşi responsabilităţile lor sunt enorme”, a subliniat Balog. Potrivit spuselor sale, în cazul în care revendicările lor nu vor fi băgate în seamă, sindicaliştii vor pregăti un calendar al acţiunilor de protest.

Liderul sincal a ţinut să tragă un semnal de alarmă cu privire la „atacurile sistematice” venite din partea Consiliului Concurenţei, despre care susţine că în ultimii şase ani a aplicat Poştei Române amenzi în valoare totală de 33 milioane de euro: „Suntem consternaţi de toate aceste atacuri ale Consiliului Concurenţei, ale cărei amenzi au îngenuncheat Poşta. 33 de milioane de euro sunt suficienţi pentru a pune la pământ o companie de stat. Nu înţelegem, totuşi, de ce o instituţie a statului amendează o altă instituţie a statului. Ne gândim că la mijloc ar putea fi nişte grupuri de interese care urmăresc să falimenteze compania, iar apoi să o privatizeze, aşa cum s-a întâmplat şi în alte cazuri”.

Leave a Comment