Sportivii de la Terra Kid Zalău au urcat pe podium la Campionatul Naţional de la Oradea

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Karate Tradiţional, desfăşurat la finele săptămânii trecute la Oradea, a fost o reuşită pentru sportivii din cadrul clubului Terra Kid Zalău. Iulia Cliţan a obţinut cele mai bune rezultate, acesta devenind campioană naţională în probele de kata individual, kata echipe şi fukugo, în timp ce la kumite s-a clasat pe poziţia secundă.
Antrenorul Călin Marincaş a concurat în proba de kata, obţinând un nou titlu naţional.
La seniori a evoluat şi Szeri Roberta, aceasta devenind campioană naţională la kata echipe.
La juniori, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Dan Poptelecan şi Pal Brighitta. Acesta din urmă a ocupat locul întâi la kata individual şi locul doi la kumite. Deşi este junioară, sportiva de la Terra Kid Zalău a concurat şi la categoriile tineret şi seniori. La tineret, Pal Brigitta a ocupat locul patru în proba de enbu mixt, iar la seniori s-a clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba de kata echipe, alături de Iulia Cliţan şi Szeri Roberta.
Juniorul Dan Poptelecan a devenit campion naţional în proba de kumite individual, iar la kata s-a clasat pe poziţia secundă. Poptelecan a participat alături de Pal Brigitta în proba de enbu mixt, clasându-se pe locul patru.
Clubul zălăuan a mai fost reprezentat de Gabriel Ardelean, însă acesta a fost la prima participare, nereuşind să urce pe podium.
„Vreau să-i felicit pe sportivi pentru rezultatele obţinute, fiindcă, la finalul concursului, Terra Kid Zalău s-a clasat pe locul trei, un rezultat foarte bun, dar fiind faptul că am fost doar şase sportivi, iar celelalte cluburi au avut mai mulţi reprezentanţi”, a declarat antrenorul Călin Marincaş.
Campionatul Naţional de la Oradea a reprezentat şi un criteriu de selecţie pentru Campionatul European din Cracovia, din luna octombrie, unde delegaţia României va avea în componenţă şi sportivi de la CS Terra Kid Zalău.
La competiţia de la Oradea au fost prezenţi 110 sportivi de la 23 de cluburi din România.

Leave a Comment