Plăți mai mari pentru acoperirea perioadelor în care nu s-a cotizat pentru pensie

Știm deja că s-a prelungit cu un an perioada în care se mai poate încheia un contract cu Casa Județeană de Pensii Sălaj (CJP Sălaj), în vederea acoperirii perioadelor în care nu s-a cotizat la sistemul de pensii de stat. Asta este vestea bună. Cu toate astea, există și o veste nu la fel de îmbucurătoare, care este direct legată de majorarea salariului minim brut de la 3.000 de lei la 3300 lei. Prin urmare, în mod automat crește și suma ce trebuie plătită pentru acoperirea perioadelor fără cotizare. Potrivit datelor oferite de instituție, dacă până acum se plătea suma de 750 lei/lună, suma care se plătește începând cu data de 1 octombrie 2023 este de 825 lei/lună. Se pot plăti mai multe luni o dată, fără a exista un plafon fixat în acest sens, însă trebuie să știm că aceste plăți trebuie să țină cont de faptul că se pot acoperi prin plată doar lunile aferente din urmă cu maximum șase ani. Cei interesați să știe dacă au luni în care nu au cotizat la sistemul de pensii, pot depune o cerere în cadrul CJP Sălaj și vor primi acest răspuns într-un termen foarte scurt. Solicitanții pot decide apoi dacă doresc sau nu să-și acopere prin aport financiar lunile în care nu au cotizat la sistemul de pensii de stat.

 

2 Thoughts to “Plăți mai mari pentru acoperirea perioadelor în care nu s-a cotizat pentru pensie”

  1. […] Știm deja că s-a prelungit cu un an perioada în care se mai poate încheia un contract cu Casa Județeană de Pensii Sălaj (CJP Sălaj), în vederea acoperirii perioadelor în care nu s-a cotizat la sistemul de pensii de stat. Asta este vestea bună. Cu toate astea, există și o veste nu la fel de îmbucurătoare, care este direct legată de majorarea salariului minim brut de la 3.000 de lei la 3300 lei. Prin urmare, în mod automat crește și suma ce trebuie plătită pentru acoperirea perioadelor fără cotizare. Potrivit… Citeste mai mult […]

  2. Aurel

    La o speranta medie de viata , pilonul 1 de pensii returneaza sub forma de pensie contributiva mai putin de jumatate din suma cotizata , restul se duc in pensiile speciale .
    Magistatii iau fara sa cotizeze in medie 20.000 ron pe luna . Guvernantii PSD – PNL , au nevoie de bani pentru a plati pensiile speciale.

Leave a Comment