Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Pensie de nabab în Sălaj

În timp ce unii vârstnici sălăjeni primesc lunar o pensie de peste 14.500 de lei, în baza unor legi cu caracter special, alţii ajung să încaseze sume de circa 73 de ori mai mici, 200 de lei lunar, reprezentând contravaloarea pensiei acordată tot în baza unor legi speciale.

Situaţia pensiilor speciale, plătite prin intermediul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Sălaj, a fost prezentată vineri, de directorul executiv al CJP Sălaj, Filonaş Chiş, în cadrul unei şedinţe de Colegiul Prefectural. În prezent, la nivel de judeţ, peste 9.900 de persoane primesc pensii în baza unor legi cu caracter special, numărul beneficiarilor fiind în scădere cu circa 1.500 de persoane, comparativ cu anul 2010. Principalii beneficiari ai acestor legi cu caracter special sunt veteranii de război, invalizii de război, persoanele persecutate politic, eroii martiri ai Revoluţiei din 1989, dar şi magistraţii. În prezent, o persoană beneficiară a Legii 198 privind acordarea unor drepturi persoanelor executate politic de către regimurile instaurate în România, cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945, primeşte o indemnizaţie în valoare de 100 de lei-acordată lunar pentru fiecare an de refugiu, un veteran de război – 102 lei lunar, un invalid – 200 de lei lunar, o văduvă a veteranului de război – 92 de lei lunar, iar un magistrat – 14.589 de lei. De altfel, suma menţionată anterior este şi cea mai mare pensie din judeţ, pe care o încasează lunar un fost magistrat. Conform statisticilor CJP Sălaj, în prezent 31 de persoane, foşti magistraţi, primesc pensii uriaşe comparativ cu cele de rând. Potrivit directorul CJP Sălaj, pensia medie la nivel de judeţ este de circa 732 de lei lunar, în evidenţele instituţiei fiind în plată peste 68.000 de pensionari, dintre care 9.945- pensionari în baza unor legi speciale.

Alte articole

11 Thoughts to “Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Pensie de nabab în Sălaj”

 1. voicu

  GUNOAIE UMANE

 2. oscar pistorious

  deh, unii mananca cu o lingura altii cu zece. aceeasi magistrati au decis ca taierea salariilor bugetarilor din 2010 a fost constitutionala, cu exceptia, ati ghicit cui, magistratilor! la asa pensii ar fi culmea sa nu dea dreptate statului care le ofera aceste privilegii, chiar cu pretul injustitiei fata de atatia alti OAMENI in primul rand, si apoi parti in proces

 3. Vasile dintre bile

  … mai precis fericitul „magistrat” este balena securisto-comunista numita Rodica Vaida Pece?!

 4. Zălăuan

  Aceste pensii speciale, introduse de golanii de Năstase şi Tăriceanu, belesc oamenii de rând, sunt furate din Fondul de pensii depus, zeci de ani, de români.
  Actualul guvern, chiar dacă are intenţii bune, nu va reuşi să facă dreptate.
  Trebuie schimbat regimul, trebuie schimbat acest regim capitalist, puturos şi corupt.
  Noi trebuie să facem ceva !!

 5. Anonim

  Asta-i politica PSD-ista, care ia de la bogati si da la saraci. Si se mai si lauda ca sprijina clasa de mijloc. Se sprijina intre ei porcii cu venituri uriase.

 6. carutasul depe strada Crasnei

  Conform principiului: Traiul bun si NESIMTIREA !

 7. ajhuk

  penalii , pamant pe ei .

 8. Anonim

  magistratii care sunt acum la pensie nu sunt altii decat tortionarii de pe vremea comunista iar noi din banii care-i cotizam lunar la fondul de pensii le dam astfel de pensii nesimtite in loc sa -i linsam si sa punem sare ,rusine..

 9. Anonim

  da astia-s magistrtatii care au dat condamnarile politice ,iar la victimele lor le dam un milion pentru un an de incarcerare iar pe ei ii premiem cu 150 de milioane pe luna pensie.ce societate e asta?

 10. cosmote

  In familia respectiva sunt doi fosti magistrati cu pensii speciale. Inchipuitiva, nivel de trai.

 11. Anonim

  ma intreb daca si parlamentarii erau inclusi in legea cu pesiille speciale ,ce mai comenta filonas ?

Leave a Comment