Pentru luna mai, profesorii navetişti primesc bani de transport

Peste 30 de cadre didactice cu domiciliul în municipiul Zalău, care navetează zilnic în alte localităţi pentru a-şi desfăşura activitatea în unităţile de învăţământ din judeţ, vor primi bani de navetă. Graţie unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliul local, un număr de 34 de profesori navetişti vor primi sume cuprinse între 40 şi 380 de lei, sume reprezentânt contravaloarea navetei aferente lunii mai 2015. Cei 34 de profesori se deplasează zilnic (tur- retur) de la Zalău în diferite unităţi de învăţământ din localităţile: Cehu Silvaniei, Crasna, Borla, Cristur, Crişeni, Aghireş, Doba, Râmânaşi, Bocşa, Moiad, Sărmăşag, Şimleu Silvaniei, Mirşid, Stâna, Panic, Sîg, Gîrceiu, Badon şi Pericei. Suma totată aprobată pentru decontarea dascălilor navetişti aferentă lunii mai este în valoare totală de 5.089 de lei.

Conform legislaţiei în vigoare, personalului diactic din unităţile de învăţământ de stat, care nu dispune de locuinţă şi căruia nu i se poate oferi o locuinţă corespunzătoare în localitatea unde are postul, i se vor deconta cheltuielile pe mijloacele de transport în comun, din localitatea de reşedinţă la locul de muncă şi de la locul de muncă, în localitatea de reşedinţă. În cazul în care nu există mijloace de transport în comun între localitatea de reşedinţă şi sediul unităţii de învăţământ, urmează a se deconta contravaloarea a 7,5 litri benzină la 100 kilometri parcurşi. Dacă deşi există mijloc de transport în comun, dar cadrul didactic preferă să circule cu autoturismul proprietate personală, atunci se va deconta contravaloarea abonamentului pe o lună pentru respectivul mijloc de transport. Consilierii locali au aprobat aşadar în şedinţa de luni, 15 iunie, acordarea drepturilor băneşti aferente personalului didactic şi didactic auxiliar care solicită cheltuieli pentru deplasarea din localitatea de reşedinţă către unitatea de învăţământ şi înapoi.

One Thought to “Pentru luna mai, profesorii navetişti primesc bani de transport”

  1. militaru gheorghe

    Oferta serioasa si care merita! Nu esti de parere ca trebuie sa incepi la timp, daca vrei sa castigi? Acum, dupa ce au vazut filmul care demonstreaza ca totul este foarte serios, oamenii au inceput sa lucreze si sa castige cu noi. Te asteptam si pe tine! Incepi rapid si simti satisfactia ca ai gasit ceva ultra-serios! Filmul video te va convinge! Cere-mi urgent mai multe detalii la adresa mea de email: autotestsibiu@yahoo.com

Leave a Comment