Val de sinucideri în Sălaj: O tânără şimleuancă a fost găsită spânzurată într-un apartament din Zalău

 

 

Un nou caz vine să completeze lista sinuciderilor din Sălaj. Aparent fără niciun motiv, o tânără de 28 de ani, din Şimleu Silvaniei, s-a spânzurat, zilele trecute, în apartamentul din Zalău, de pe strada Simion Bărnuţiu, în care locuia. Un apropiat al femeii a fost cel care a găsit-o şi a anunţat autorităţile. A fost însă prea târziu.
Trupul neînsufleţit al tinerei, Mihaela P., a fost găsit în dimineaţa zilei de luni, 15 iunie, în jurul orei 10, cel mai probabil, de către un cunoscut al acesteia, după ce femeia nu a mai ajuns la serviciu. Şimleuanca a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa spânzurându-se de o ţeavă de gaz. Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Sălaj, Maria Cristea, poliţiştii au fost sesizaţi, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, la ora 10,19, de un bărbat, Zoltan C. „În cauză nu sunt suspiciuni, cadavrul tinerei, însă, a fost transportat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău pentru efectuarea necropsiei”, a declarat reprezentantul IPJ Sălaj.

Două sinucideri într-o singură săptămână
Cazul de luni dimineaţa vine să completeze lista sinuciderilor, din ultima perioadă, din judeţ. La sfârşitul lunii trecute, un tânăr de doar 24 de ani, din comuna Chieşd, şi-a pus capăt zilelor. Acesta a fost găsit spânzurat, în grădina unei gospodării, în seara zilei de 28 mai, în jurul orei 20,30, de către un apropiat de-al său.
În aceeaşi lună, mai exact în 21 mai, un băiat de doar 13 ani, din Crasna, era găsit, de către un membru al familiei, spânzurat în podul casei. Potrivit lui Daniel Ardelean, directorului Liceului Tehnologic “Cserey – Goga” din Crasna, unitate al cărei elev era, Istvan provenea dintr-o familie al cărei nivel de trai este unul redus. “Din câte am înţeles, erau mai mulţi fraţi, tatăl muncea în străinătate. Cel mai probabil, situaţia socială poate să fi fost un factor important. Pentru el şcoala nu reprezenta o prioritate, anul acesta repeta clasa a VI-a. Probleme la învăţătură avea încă din clasele primare. Nu exclud, însă nu cred că acest lucru l-a determinat să recurgă la acest gest”, explica la acea vreme directorul unităţii de învăţământ.
Acesta a mai adăugat faptul că, înainte cu o săptămână de a se petrece tragedia, băiatul a fost într-o excursie, de două zile, împreună cu colegii săi, însă nimeni nu a observat un comportament ciudat. “Nu a dat niciun semn, nici colegii săi, nici profesorii, nu au observat să se comporte mai ciudat. Chiar înainte cu o zi de a se sinucide, ieşise cu colegii la o îngheţată”, a mai spus Daniel Ardelean.
Conform spuselor unor vecini, tatăl băiatului era plecat adesea la muncă în Ungaria, iar mama băiatului este angajată la firma de mobilă din comună.

Alte articole

Leave a Comment