Papa Francisc susţine vaccinarea împotriva COVID-19 şi denunţă ”informaţiile nefondate”

Papa Francisc a lansat un apel către comunitatea internaţională pentru a ”continua efortul” vaccinării, spunând că pandemia impune ”o cură de realitate” în faţa propagării ”informaţiilor nefondate”, informează AFP, conform Agerpres.

”Este important să continuăm efortul de a imuniza pe cât posibil populaţia. În acest scop este nevoie de un angajament multiplu la nivel personal, politic şi al întregii comunităţi internaţionale”, a declarat Suveranul pontif luni dimineaţă în faţa corpului diplomatic, exprimându-şi dorinţa ca ”ansamblul populaţiei mondiale să beneficieze de un acces egal la asistenţă medicală esenţială şi la vaccinuri”.

”A avea grijă de sănătate este o obligaţie morală. Din păcate, constatăm din ce în ce mai mult că trăim într-o lume cu puternice contraste ideologice. Ne lăsăm de multe ori condiţionaţi de ideologia momentului, deseori construită pe informaţii nefondate sau pe fapte insuficient documentate”, a adăugat el.

”Orice declaraţie ideologică rupe legăturile dintre raţiunea umană şi realitatea obiectivă a lucrurilor. Pandemia, dimpotrivă, ne impune un fel de ‘cură de realitate’, care ne cere să privim problemele în faţă şi să adoptăm soluţiile adecvate pentru a o rezolva”, a mai spus Suveranul pontif.

Potrivit papei, ”vaccinurile nu sunt instrumente magice pentru vindecare, dar reprezintă cu siguranţă, alături de tratamentele dezvoltate, soluţia cea mai raţională pentru prevenirea bolii”.

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, a pledat în mai multe rânduri în favoarea vaccinării, pe care a calificat-o drept un ”act de iubire”.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment