Numărul E-urilor din preparatele de post se poate afla acum gratuit

Ținând cont de faptul că în data de 12 iunie a început postul Sfinților Petru și Pavel, InfoCons vine în sprijinul consumatorilor produselor de post cu o aplicație foarte utilă. Asociația InfoCons este o organizație pentru protecția consumatorilor, membră cu drepturi depline în Consumers International, care a fost înființată în anul 2003 pentru a veni în sprijinul consumatorilor români.

Prin intermediul unei aplicații gratuite InfoCons, consumatorii pot afla rapid numărul total de E-uri din produsele de post pe care intenționează să le consume.

Informațiile care se pot obține prin această aplicație electronică sunt numeroase și referă în principal la: numărul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr și de sare, proveninența ingredientului principal etc. totodată, prin această aplicație consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le consume, și printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate aceștia află rapid care este numărul total de E-uri și de câte ori se repetă acestea în gustarea lor de post. Aplicația InfoCons este cu atât mai utilă cu cât ea are și un calculator integrat, în care consumatorii își pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume, iar aplicația le va furniza numeroase date extreme de utile: cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.

Sorin Mierlea – Președintele InfoCons spune că „din păcate, E-urile, coloranții, conservanții sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare, iar atenționarea pentru consumatorii care doresc produse de post, trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei, înțelegerea ingredientelor, pentru a alege în cunoștință de cauză pentru ei, pentru copiii lor, pentru bunicii și pentru părinții lor. Există și o soluție pentru a fi mai informați, pentru a alege ce cumpărăm, ce mâncăm, cât mâncăm, cum mâncăm, pentru a fi real ce ne dorim!”. Acesta este de părere că aplicația gratuită InfoCons este un instrument foarte util, care ajută consumatorul să identifice și alergenii dar care te și ține permanent la curent cu toate alertele rapide ale UE cu privire la produsele agroalimentare.

One Thought to “Numărul E-urilor din preparatele de post se poate afla acum gratuit”

  1. […] Ținând cont de faptul că în data de 12 iunie a început postul Sfinților Petru și Pavel, InfoCons vine în sprijinul consumatorilor produselor de post cu o aplicație foarte utilă. Asociația InfoCons este o asociație de consumatori, care a fost înființată în 2003 pentru a veni în sprijinul consumatorilor români. Prin intermediul unei aplicații gratuite InfoCons, consumatorii pot afla rapid numărul total de E-uri din produsele de post pe care intenționează să le consume. Informațiile care se pot obține prin această aplicație electronică sunt numeroase și referă în principal la:… Citeste mai mult […]

Leave a Comment