Nereguli la comercianţii de anvelope second-hand din Şimleu

Doi agenţi economici din Şimleu Silvaniei, care comercializează anvelope second-hand, s-au ales din partea inspectorilor de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj cu două sancţiuni constând într-o amendă şi un avertisment. Acestea au fost aplicate ca urmare a faptului că anvelopele, expuse la vânzare, nu aveau afişate preţul de vânzare. Potrivit comisarului şef adjunct al CJPC Sălaj, Dorina Rednic, controlul s-a desfăşurat în cursul lunii iunie, fiind dispus de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). În judeţul Sălaj comisarii instituţiei au verificat nouă operatori economici, iar la doi, din localitatea Şimleu Silvaniei, s-au găsit deficienţe. „La un operator s-a găsit la comercializare un număr de 250 de anvelope fără afişarea preţului de vânzare, pentru care s-a dispus aplicarea unei amenzi în valoare de 3.000 de lei, iar la un altul, s-a găsit la comercializare trei bucăţi de anvelope fără preţ de vânzare, pentru care comisarii au dispus aplicarea unei sancţiuni constând în avertisment”, a precizat inspectorul-şef adjunct.
Pe această cale, reprezentanţii CJPC Sălaj atrag atenţia tuturor consumatorilor care intenţionează să achiziţioneze anvelope second-hand să le refuze pe cele care au deteriorări şi uzură neuniformă pronunţată constând în tăieturi profunde şi crăpături sau pe cele care nu au vizibile informaţiile de bază conţinute pe peretele lateral. Este vorba despre: lăţimea secţiunii anvelopei în mm; construcţia anvelopei (R=radială); diametrul jantei în inch; data de fabricaţie – săptămâna, respectiv anul; denumirea comercială şi caracteristici de iarnă constând în simbolul de iarnă „M+S” sau „M.S” sau „M&S”. Toate aceste informaţii trebuie să fie inscripţionate pe peretele lateral (flancul) al anvelopei aflată la comercializare. Un alt aspect important, pe care orice consumator care achiziţionează anvelope second-hand trebuie să-l cunoască, este cel cu privire la acordarea garanţiei conformitate. Aceasta este, potrivit legislaţiei în vigoare, de minimum un an de la achiziţionare.

2 Thoughts to “Nereguli la comercianţii de anvelope second-hand din Şimleu”

  1. Anonim

    sa vedeti ce garantie dau niste romi care vand cauciucuri si biciclete dintr-un garaj de langa st,meteo si nu ii vede nimeni !!!!!!le mai trebuie bon fiscal ???????

  2. Anonim

    chiar ca acolo se foloseste garajul pe post de magazin !!!si dimensiunea garajului e mai mare !!!le- a masurat cineva candva ???cred ca nu !!!platesc impozit pe vanzari ???politia locala nu vede ???

Leave a Comment