Mobilier pentru camera de zi: cum alegi fiecare piesă

Camera de zi poate fi sanctuarul tău de odihnă şi relaxare, locul în care petreci seri cu cei dragi sau chiar zona în care lucrezi. Deoarece camera de zi are atât de multe întrebuinţări, este o idee bună să acorzi importanţă amenjării acesteia. Mobila pentru sufragerie trebuie să corespundă nevoilor tale, să se potrivească spaţiului de care dispui, dar şi să ofere un aspect plăcut din punct de vedere estetic.

Există câteva piese de bază în orice cameră de zi, de la cele unde vei sta jos şi până la mobilierul de depozitare. Pentru o amenajare de succes este bine să alegi piesă cu piesă, dar şi să te asiguri că toate piesele se vor potrivi între ele odată ce le aşezi în cameră.

Pentru a alege cu succes fiecare piesă, nu trebuie neapărat să recurgi la seturi. Îţi poţi folosi creativitatea pentru a achiziţiona piese individuale. Nu trebuie să ai prea multe obiecte în camera de zi pentru că aceasta să fie completă. Este suficient să ţii cont de modul în care vei folosi camera, dar şi de spaţiul de care dispui, pentru a-l amenaja cu câteva piese de bază.

Dacă vrei să alegi corect şi uşor mobilierul pentru camera de zi, iată cum alegi fiecare piesă:

Canapeaua

Canapeaua este deseori piesa de bază a sufrageriei. Dacă ai un living de mari dimensiuni poţi opta pentru două canapele de două sau trei locuri, aşezate faţă în faţă. Le poţi amplasa în centrul camerei sau aproape de acesta. Între ele o măsuţă de cafea va arăta perfect.

Pentru un living de dimensiuni medii, o canapea de trei locuri va arăta minunat. Dacă îţi faci griji că nu este suficient spaţiu pentru a sta jos, vei putea adăuga unul sau două fotolii.

Coltarele pentru living sunt si ele o idee inspirata, în special dacă îţi place să priveşti comod filme sau seriale ori să lucrezi de pe canapea.

Dacă livingul va fi şi camera de oaspeţi, atunci o canapea extensibilă este necesară. Alege un model care să se extindă uşor şi să ofere o suprafaţă de dormit pentru cel puţin două persoane.

Cele mai potrivite culori pentru canapele sunt nuanţele pastelate sau neutre. Optează pentru bej, gri, negru, verde pământiu, alb murdar sau bleu.

Fotoliile

Fotoliile sunt o adiţie excelentă în orice cameră de zi. Îţi vor oferi mai mult spaţiu pentru stat jos, în special dacă ai invitaţi des. Poţi să citeşti, să lucrezi sau să te relaxezi în fotolii, de aceea merită să achiziţionezi cel puţin o astfel de piesă pentru sufrageria ta.

Poţi aşeza un fotoliu în dreapta sau în stânga canapelei. De asemenea, poţi pune o astfel de piesă într-un colţ al camerei lângă fereastră, alături de un lampadar. Va fi un spaţiu perfect pentru a citi sau pentru a lucra pe laptop.

Fotoliile pot da o pata de culoare camerei de zi, aşa că le poţi achiziţiona în nuanţe vesele, precum galben, verde închis sau albastru regal. Desigur, dacă nuanţele tari nu sunt pe gustul tău, poţi oricând să optezi pentru bej, gri, alb sau negru.

Mobilierul

Din categoria mobilierului de living fac parte etajerele, rafturile, comodele TV şi bibliotecile. Trebuie să alegi mobilier în funcţie de spaţiul de care dispui şi de obiectele pe care vrei să le depozitezi. Spre exemplu, dacă iubeşti să citeşti, atunci cu siguranţă o bibliotecă se va încadra perfect în living-ul tău.

Dacă nu doreşti să ai o bibliotecă în living şi vrei un design minimalist, optează pentru montarea televizorului în perete şi adăugă câteva etajere sau câteva rafturi.

Pentru un mobilier încăpător, dar care nu ocupă foarte mult spaţiu, alege o comodă Tv cu rafturi sau sertare, o comodă pentru living şi câteva etajere.

Nuanţele de lemn sunt minunate pentru mobilierul de living, însă poţi opta şi pentru negru, alb sau maro.

Măsuţa de cafea

Măsuţa de cafea este perfectă pentru living. Poţi să serveşti cafeaua, să îţi laşi cărţile sau revistele preferate, o cutie de bomboane şi alte obiecte de care ai nevoie la îndemână. Măsuţa de cafea se poate aşeza în stânga sau în dreapta canapelei, ori în faţa ei.

Există mai multe dimensiuni ale acestei piese pentru care poţi opta. Alege în funcţie de spaţiul de care dispui. Pentru o cameră de zi mare, o măsuţă de cafea de dimensiuni mari se va potrivi perfect, iar pentru un living mic, alege o măsuţă mică rotundă sau pătrată.

Măsuţele de cafea vin în numeroase culori şi sunt realizate din diverse materiale. Alege o nuanţă şi un material care să completeze frumos celelalte alegeri în materie de mobilier.

Mobila pentru camera de zi nu trebuie să conţină o mulţime de piese, ceea ce contează cu adevărat este ca acestea să îţi ofere confortul de care ai nevoie. Optează pentru piese de mobilier care se potrivesc cu dimensiunile camerei, cu nevoile tale şi care se completează armonios.

 

2 Thoughts to “Mobilier pentru camera de zi: cum alegi fiecare piesă”

  1. […] Camera de zi poate fi sanctuarul tău de odihnă şi relaxare, locul în care petreci seri cu cei dragi sau chiar zona în care lucrezi. Deoarece camera de zi are atât de multe întrebuinţări, este o idee bună să acorzi importanţă amenjării acesteia. Mobila pentru sufragerie trebuie să corespundă nevoilor tale, să se potrivească spaţiului de care dispui, dar şi să ofere un aspect plăcut din punct de vedere estetic. Există câteva piese de bază în orice cameră de zi, de la cele unde vei sta jos şi până la… Citeste mai mult […]

  2. […] Camera de zi poate fi sanctuarul tău de odihnă şi relaxare, locul în care petreci seri cu cei dragi sau chiar zona în care lucrezi. Deoarece camera de zi are atât de multe întrebuinţări, este o idee bună să acorzi importanţă amenjării acesteia. Mobila pentru sufragerie trebuie să corespundă nevoilor tale, să se potrivească spaţiului de care dispui, dar şi să ofere un aspect plăcut din punct de vedere estetic. Există câteva piese de bază în orice cameră de zi, de la cele unde vei sta jos şi până la…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.