Mii de sălăjeni fără loc de muncă, angajaţi prin intermediul AJOFM Sălaj

Peste 2.100 de persoane fără loc de muncă, aflate în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, au fost angajate în primele 11 luni ale acestui an. Angajarea s-a realizat în urma aplicării măsurilor de stimulare a ocupării prevăzute de legislaţia în vigoare de către instituţie. Astfel, din totalul persoanelor angajate până la finele lunii trecute, 1.077 au vârsta peste 45 de ani, 259 de persoane au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 267 au vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, iar 551 sunt tineri sub 25 de ani. Din totalul numărului de persoane ocupate, 469 sunt tineri NEET ( șomeri cu vârsta între 16 – 24 ani, care beneficiază de măsuri de reîntoarcere în educație în programe de tip a doua șansă). De asemenea, numărul femeilor încadrate este de 1.040, iar al bărbaţilor de 1114, ponderea din totalul persoanelor încadrate find de 48,28 la sută, respectiv 51,72 la sută.
În funcţie de rezidenţă, 961 de persoane angajate în perioada ianuarie-noiembrie 2022 provin din mediul urban, iar 1.193 persoane sunt din mediul rural. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe persoane au studii liceale şi postliceale – 986, profesionale – 481, gimnaziale – 439, iar 248 sunt persoane cu studii universitare. Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Sălaj în perioada precizată, 820 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că, încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Sălaj. În perioada ianuarie-noiembrie a acestui an, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active a fost de 6784 persoane.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Toate măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă sunt detaliate pe site-ul www.anofm.ro în secțiunile „Persoane fizice”/ „Persoane juridice”.

foto cu caracter informativ

2 Thoughts to “Mii de sălăjeni fără loc de muncă, angajaţi prin intermediul AJOFM Sălaj”

  1. […] Peste 2.100 de persoane fără loc de muncă, aflate în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, Citeste mai mult […]

  2. […] Peste 2.100 de persoane fără loc de muncă, aflate în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment