Maghiarii din străinătate, stimulaţi financiar să revină în Ungaria

Cetăţenii maghiari, care au lucrat în străinătate, vor primi o subvenţie în valoare de 32.000 de euro. Şi asta în cazul în care decid să se restabilească în Ungaria. Decizia privind acordarea acestei subvenţii a fost luată de Ministerul Ungar pentru Resurse Umane. Potrivit presei centrale, Guvernul de la Budapesta a elaborat un sistem de subvenţii pentru construcţia de locuinţe, în scopul încurajării cetăţenilor ungari care lucrează în străinătate să revină în ţară. Bence Retvari, un oficial guvernamental, a explicat că cetăţenii ungari vor trebui sã demonstreze că au lucrat legal în străinătate în ultimele şase luni şi că au plătit contribuţii la asigurări medicale în ultimele 24 de luni, iar dacă se vor restabili în Ungaria, ei vor primi o indemnizaţie de zece milioane de forinţi, echivalentul a 32.000 de euro. De o subvenţie egală vor beneficia şi cuplurile care au trei copii şi doresc să achiziţioneze o locuinţă. Familiile din Ungaria care au un singur copil vor beneficia de o primă în valoare de 600.000 de forinţi, echivalentul a 2.000 de euro, pentru cumpărarea unei case, iar cele cu doi copii vor fi îndreptăţite la 2,6 milioane de forinţi, echivalentul a 8.300 de euro.

Alte articole

5 Thoughts to “Maghiarii din străinătate, stimulaţi financiar să revină în Ungaria”

 1. Iuanu Floarii

  Sa faca bine Orban si sa le deie forinti multi si astora din Ardeal, ca sa se poata intoarce inapoi in patria muma Ungaria si de acolo de unde au venit toti,de pe la dracu-n praznic,adica de prin fund…curu Asiei!

  1. gabi

   eu zic ca cel mai bine sa tii dea tie si cand intalnesti un ungur pe strada sa-l pupi in cur.

   1. Pista bacsi

    Bravo Domnu’ Gabi!
    Buna propunere i-ati facut la Ioane!
    Sa-i tzuce-n cur pe unguri ,da si pe noi mai mult!
    Felicitari Domnu Gabi!

 2. Muianu Floacii

  Mai,asta,de mai sus de la 5 si 32………
  Poate le-a da Orban,poate nu,bani sa mearga in patria muma,cum zici tu.dupa creierii aia ai tai mici si mucegaiti….In schimb,pe aia ca tine i-as trimite cu recurs la barza,drept in adancul cracilor mamucilor lor care i-au fatat asa urati,intoleranti si dobitoci!
  Desigur,avorturile s-au inventat si practicat pentru indivizi ca tine mai Iuanu Flocii,ca decat sa aduci pe lume prin fatare un asemenea dobitoc,mai bine meri la buda!
  Ba nu-i Ardealu’ aista mai mult a tau sau a altora, mai bou patentat.
  Ca tie si altora ca tine nu le place linistea si buna intelegere,e treaba voastra,luati-va de coarne si mergeti in Afganistan,in Siria si dati-va acolo zmei si patrihotzi.
  Asa ca,tantalaule,ti-ai dat examenu’ si tu si aia care gandesc ca tine ma loaza!

 3. origo

  Pentru Floarii: Nene, ca sa stii si tu: maghiarii din Ardeal s-au nascut aici, la fel ca si parintii si stramosii lor. Nu la fel pot spune despre specia ta de soldovean sau oltean, mutati aici de tovarasul vostru iubit, Ceausescu.

Leave a Comment