Un băiat este primul născut în 2016, în Sălaj

Primul născut al anului 2016 în judeţul Sălaj este un băiat. Copilul a venit pe lume, la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, la ora 1,55, având o greutate de 3.770 de grame. Familia bebeluşului este din localitatea Cehu Silvaniei, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.
Bătrânii spun că dacă primul născut în prima zi din an este băiat vom avea parte de un an îmbelşugat şi cu mult noroc. De asemenea, se mai spune că familia unui copil născut în noul an va avea succes şi prosperitate în anul respectiv şi că micuţii născuţi de Revelion nu se vor îmbolnăvi.
De altfel, 2016 pare să fie anul băieţilor. Din cei 14 copii, ce s-au născut la maternitatea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ în primele zile ale noului an, opt sunt băieţi. Greutatea acestora a fost cuprinsă între 2.720 şi 3.870 de grame. “Atât mămicile cât şi nou- născuţii se află sub supraveghere medicală, urmând să fie externaţi în perioada următoare”, a precizat conducerea Spitalului Judeţean.

Noul an a început cu sute de urgenţe medicale
De cealaltă parte, în primele trei zile ale noului an, aproape 380 de sălăjeni au avut nevoie de asistenţă medicală. Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în perioada 1-3 ianuarie, au trecut pragul Unităţii de Primire Urgenţe 379 de persoane, cele mai multe dintre acestea prezentând plăgi, entorse, fracturi sau traumatisme.
Din totalul pacienţilor trataţi, 75 de sălăjeni au necesitat spitalizarea. În top au fost şi în această perioadă fracturile, entorsele, contuziile şi plăgile, 55 de pacienţi primind astfel de diagnostice.
Potrivit sursei citate, 35 de persoane au fost depistate cu afecţiuni ale sistemului digestiv, iar cu probleme cauzate de hipertensiunea arterială au ajuns la UPU zece sălăjeni. 14 persoane au fost depistate cu colică abdominală, în timp ce alţi cinci sălăjeni au fost aduşi la spital cu răni rezultate în urma unor agresiuni.

Alte articole

Leave a Comment