La sfârșitul lunii mai am avut 4572 de șomeri în Sălaj

Potrivit unui comunicat de presă emis de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj (AJOFM Sălaj), rata şomajului în județ a fost de 5,10% la sfârșitul lunii mai. Aceasta este cu 1.10% mai mare decât rata șomajului care s-a întregistrat anul trecut în aceeași lună.

Numărul total de şomeri, la sfârșitul lunii mai, a fost de 4572 persoane, mai mic cu 35 persoane decât cel înregistrat la finele lunii anterioare.

Potrivit AJOFM Sălaj, din totalul şomerilor înregistraţi, 685 au fost şomeri indemnizaţi şi 3887 șomeri neindemnizați. Faţă de luna precedentă, numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 24, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 59.

Dacă ne raportăm la mediul de rezidență al șomerilor, observăm că, la finele lunii mai, situația se prezintă astfel: 3783 șomeri provin din mediul rural și 789 provin din mediul urban.

Raportat la vârstă, cei mai mulţi şomeri (1142 persoane) au avut vârsta cuprinsă între 40 – 49 de ani, fiind urmaţi de cei cu vârsta între 30 – 39 ani (991 persoane). Cei mai puțini șomeri au avut vârsta cuprinsă între 25 – 29 de ani (346 persoane).

Așa după cum era de așteptat, din datele AJOFM Sălaj reiese faptul că şomerii fără studii precum şi cei cu nivel de instruire primar dețin o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele instituției, mai exact 44%.  Şomerii cu nivel de pregătire gimnazial reprezintă 29% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare dețin o pondere de 3%.

2 Thoughts to “La sfârșitul lunii mai am avut 4572 de șomeri în Sălaj”

  1. […] Potrivit unui comunicat de presă emis de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj (AJOFM Sălaj), rata şomajului în județ a fost de 5,10% la sfârșitul lunii mai. Aceasta este cu 1.10% mai mare decât rata șomajului care s-a întregistrat anul trecut în aceeași lună. Numărul total de şomeri, la sfârșitul lunii mai, a fost de 4572 persoane, mai mic cu 35 persoane decât cel înregistrat la finele lunii anterioare. Potrivit AJOFM Sălaj, din totalul şomerilor înregistraţi, 685 au fost şomeri indemnizaţi şi 3887 șomeri neindemnizați. Faţă de luna… Citeste mai mult […]

  2. […] Potrivit unui comunicat de presă emis de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj (AJOFM Sălaj), rata şomajului în județ a fost de 5,10% la sfârșitul lunii mai. Aceasta este cu 1.10% mai mare decât rata șomajului care s-a întregistrat anul trecut în aceeași lună. Numărul total de şomeri, la sfârșitul lunii mai, a fost de 4572 persoane, mai mic cu 35 persoane decât cel înregistrat la finele lunii anterioare. Potrivit AJOFM Sălaj, din totalul şomerilor înregistraţi, 685 au fost şomeri indemnizaţi şi 3887 șomeri neindemnizați.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment