Încă două blocuri ANL urmează să fie construite la Zalău

Două blocuri de locuinţe, cu 100 de apartamente, destinate tinerilor cu vârsta de până în 35 de ani, urmează să fie construite în municipiul Zalău de Administraţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

Consilierii locali, întruniţi la începutul acestei săptămâni în şedinţă ordinară de CL, au votat un proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza studiu de fezabilitate, pentru obiectivul de investiţii “Locuinţe ANL, în municipiul Zalău, cartier Dumbrava Nord”. Terenul, pe care urmează să fie construite cele două blocuri, are o suprafaţă de 4.500 de mp şi a fost transmis la ANL. În cadrul investiţiei în valoare de 28.660.597 de lei, peste 6 milioane de euro, se vor realiza două blocuri de locuinţe. Este vorba despre un bloc cu două scări şi 80 de apartamente având regim de înălţime de zece etaje şi un bloc de locuinţe cu 20 de apartamente – şase etaje. Numărul de apartamente obţinute prin realizarea acestei investiţii va fi de 100 de apartamente din care şapte apartamente cu o cameră, 66 de apartamente cu două camere şi 27 de apartamente cu trei camere. Potrivit proiectului, blocul ANL cu zece etaje, va avea la subsol: două adăposturi de protecţie civilă, două sasuri, două grupuri sanitare, două tunele de evacuare şi spaţii tehnice pentru adăpostirea conductelor de utilităţi. De asemenea, la parterul blocului cu 80 de locuinţe, vor fi trei apartamente cu o cameră şi un apartament cu trei camere pentru fiecare scară, la etajele 1-9 vor fi trei apartamente cu două camere şi un apartament cu trei camere pe fiecare scară, iar la etajul zece – centrala termică şi uscător. În blocul cu şase etaje, 20 de locuinţe, la subsol vor fi: un adăpost de protecţie civilă, un sas, două grupuri sanitare, două tunele de evacuare şi spaţiu pentru adăpostirea conductelor de utilităţi. La parter vor fi două apartamente din care unul cu o cameră şi altul cu trei camere, centrală termică şi spaţiu de depozitare, iar la etajele 1-6 vor fi două apartamente cu două camere şi un apartament cu trei camere.

Accesul persoanelor cu dizabilităţi în aceste imobile, care urmează să se construiască în cartierul Dumbrava Nord din municipiu, va fi asigurat de o rampă, iar circulaţia pe verticală se va asigura prin intermediul unei scări, a unui ascensor de persoane şi a unui ascensor pentru transport persoane şi marfă. Cele două blocuri ANL vor fi dotate cu toate instalaţiile necesare,  iar contorizarea consumurilor de utilităţi se va realize individual pentru fiecare apartament. Durata de realizare a celor două blocuri ANL va fi de trei ani.

One Thought to “Încă două blocuri ANL urmează să fie construite la Zalău”

  1. aaa

    Deci 100 apartamente – 6 milioane euro
    In medie 60 000 euro pe apartament….. cam scump pt zalau, nu credeti?

Leave a Comment