Hala agro-alimentară din Zalău – realizată mai mult de jumătate

 

Mai bine de jumătate din lucrările la obiectivul de investiţii „Complex agro-alimentar în zona centrală a Municipiului Zalău”, din zona fostei pieţe centrale, sunt realizate, iar şantierul va fi menţinut deschis până când condiţiile meteorologice vor permite. Reprezentantul administraţiei municipale, Paul Maghiu, a declarat că, până în prezent, au fost realizate terasamentele şi se lucrează la turnarea planşeului peste parter şi la închiderea structurii metalice peste etaj. „Tot acum se compartimentează spaţiul de la subsol şi cel de la parter, la instalaţiile electrice şi la unele finisaje”, a declarat Paul Maghiu.

Obiectivul de investiţii „Complex agro-alimentar în zona centrală a Municipiului Zalău” constă în realizarea unei clădiri cu parcare la subsol (50 de locuri, n.r.), cu parter şi etaj. Vor fi create spaţii comerciale pentru legume, fructe, lapte şi produse lactate, carne şi preparate din carne, ouă, miere şi alte produse apicole, produse conservate, produse de panificaţie şi patiserie, flori, seminţe, material săditor, cereale, precum şi unele articole de uz gospodăresc. Construcţia va avea o arie construită desfăşurată de 4.855 de metri pătraţi.

Proiectul derulat de municipalitate este unul major, a cărui valoare este peste 12,27 milioane lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în august 2011, Primăria Zalău semnând în acest sens un acord cadru pe 4 ani cu constructorul – asocierea SC Copisa Constructora Pirenaica SA Barcelona, SC Consinit SRL Zalău şi SC Ianus SRL Zalău.

 

Strategie de modernizare a oraşului

 

Realizarea unei noi hale agroalimentare face parte din strategia de modernizare a zonei centrale a Zalăului, strategie care mai cuprinde reabilitarea Clădirii Transilvania cu finanţare europeană şi fonduri de la bugetul local, reabilitarea clădirii primăriei, cu fonduri de la Ministerul Culturii şi modernizarea Parcului Central, cu fonduri europene.

Potrivit administraţiei locale, tot în planurile referitoare la zona centrală este inclus concursul de soluţii pentru modernizarea Pieţei 1 Decembrie 1918 (platoul de marmură) şi transformarea străzii Unirii în stradă pietonală.

 

Alte articole

3 Thoughts to “Hala agro-alimentară din Zalău – realizată mai mult de jumătate”

  1. Anonim

    Mihaela ai inceput campania electorala? Vezi Centrul SPA promis de primar in campanie in ce stadiu se afla. Matzucarilor.

  2. si mai anonim

    daca parcarea o sa fie cu plata tot in drum o sa fie parcate masinile bisnitarilor

  3. Anonim

    o sa termine hala in campania electorala din 2016.sper sa scapam de capalnasiu.

Leave a Comment