Doi sălăjeni distinşi cu Crucea Eparhială

Doctorul Liviu Gârbea şi profesorul Grigore Grigoruţ au primit, în urmă cu câteva zile, Crucea Eparhială, cea mai înaltă distincţie pe care Biserica Greco-Catolică o oferă credincioşilor laici. Acrodarea acestei distincţii s-a făcut în cadrul deschiderii oficiale a Anului Credinţei, ce a avut loc la Oradea. În acest an, distincţia a ajuns la 15 credincioşi laici, pentru implicarea activă în viaţa bisericii.

Medic Liviu Gârbea este preşedintele Asociaţiei Medicilor Catolici “Sf. Luca” şi membru în Adunarea Eparhială din partea Protopopiatului Greco-Catolic Zalău. În ceea ce-l priveşte pe profesorul Grigore Grigoruţ, acesta este dirijorul corului “Sfânta Familie” al bisericii cu acelaşi nume.

La manifestarea de la Oradea au fost prezenţi toţi preoţii Eparhiei Greco-Catolice, din toate cele 10 protopopiate, care au venit însoţiţi de credincioşii laici. Anul Credinţei a fost convocat de către papa Benedict al XVI-lea, prin Scrisoarea apostolică “Porta fidei”, stabilind că aceasta va avea loc între 11 octombrie 2012 şi 24 noiembrie 2013. În document se exprimă dorinţa ca Anul Credinţei “să trezească în fiecare credincios aspiraţia de a mărturisi credinţa în plinătate şi cu reînnoită convingere, cu încredere şi speranţă”.

Alte articole

One Thought to “Doi sălăjeni distinşi cu Crucea Eparhială”

  1. Ioan

    Felicitari D-lui doctor Liviu Garbea si talentatului profesor Grigore Grigorut pentru primirea inaltelor distinctii din partea Bisericii Greco-Catolice! Le merita din plin cunoscand intreaga lor activitate prodigioasa depusa in slujba oamenilor, faptul ca sunt modele de buni romani crestini si mari patrioti! Sa ne traiasca intru multi ani!

Leave a Comment