Garda Financiară Sălaj a scăpat de testări

Garda Financiară Sălaj a scăpat de testări

Angajaţii Gărzii Financiare Sălaj au scăpat de testările din această săptămână organizate în urma restructurărilor. Potrivit informaţiilor furnizate de Sorin Breban, comisar şef adjunct al Gărzii Financiare Sălaj, la nivelul instituţiei nu s-au derulat testări şi examene în vederea încadrării, deoarece nu era nevoie. Personalul din cadrul unităţii noastre a rămas acelaşi, iar concursul a fost organizat doar în acele unităţi care au avut reduceri. În Sălaj nu va fi susţinută nici proba de vineri pentru interviu. Garda Financiară Sălaj a avut o singură concediere în cazul unei persoane angajate contractual, pe post de secretară, a precizat Sorin Breban.

La nivel naţional, în structurile mari ale Gărzii Financiare peste 1.062 de angajaţi au fost nevoiţi să dea o probă scrisă (la care concurentul trebuia să obţină minim 50 de puncte din 100) şi un interviu, iar cei care ocupă funcţii de conducere trebuie să obţină 70 de puncte din 100.

Reducerile de personal dispuse la nivel naţional au afectat doar o singură persoană din Garda Financiară Sălaj. Au rămas 17 persoane angajate (între care doi experţi, un consilier juridic şi 14 comisari), după ce s-au redus 11 posturi vacante, însă din cele estimate de reprezentaţii conducerii instituţiei ar mai fi nevoie de trei comisari pentru buna desfăşurare a activităţii.

Alte articole

Leave a Comment