Foc la ieșire din Crișeni

Pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj au intervenit zilele trecute pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe un teren situat la ieșire din localitatea Crișeni, spre Cehu Silvaniei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” a intervenit în ultima săptămână la 57 de misiuni, toate pe teritoriul județului nostru. Acestea au constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, incendii, înlăturarea efectelor meteorologice (produse de vânt) și alte tipuri de misiuni pentru protecția populației. Un incendiu, produs pe un teren aflat la ieșirea din localitatea Crișeni, la vegetația uscată, a fost anunțat prin numărul de urgență 112. Flăcările au mistuit resturi vegetale pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Din fericire, incendiul nu a provocat pagube sau victime. Potrivit pompierilor, trebuie înţeles faptul că activitățile de igienizare prin ardere reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța oamenilor şi a gospodăriilor acestora. De asemenea, fumul dens rezultat în urma arderilor poate reprezenta un pericol pentru participanții la traficul rutier deoarece este redusă brusc vizibilitatea. Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare, cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Foc la ieșire din Crișeni”

  1. […] Pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj au intervenit zilele trecute pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe un teren situat la ieșire din localitatea Crișeni, spre Cehu Silvaniei. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” a intervenit în ultima săptămână la 57 de misiuni, toate pe teritoriul județului nostru. Acestea au constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, incendii, înlăturarea efectelor meteorologice (produse de vânt) și alte tipuri de misiuni pentru protecția populației. Un incendiu, produs pe un teren aflat la ieșirea din localitatea Crișeni,… Citeste mai mult […]

Leave a Comment