Ministrul Familiei, emoționat de povestea lui Denis din Jibou, un adolescent fără părinți

Are 15 ani, locuiește la Jibou, într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj, a crescut fără părinți și visul său este de a deveni un sportiv de performanță. A fost selectat deja la echipa de seniori, care joacă în Liga a III-a, pentru un meci în Cupa României, iar povestea tânărului din Jibou a impresionat-o pe Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Povestea tânărului din Jibou este prezentată de ministru pe pagina sa oficială de Facebook. Firea a scris că startul dificil în viață, voința de fier și optimismul l-au împins pe Denis spre succes. „El este Denis, un băiat de 15 ani mai ambițios decât mulți alți copii care cresc înconjurați de dragostea și grija unei familii. Este un copil care locuiește la Jibou, într-un centru al DGASPC Sălaj. Deși nu are părinți și, în mod sigur, nici o viață tocmai ușoară, nu încetează să lupte pentru viitorul lui. La 15 ani, crede în visul său de a deveni fotbalist de performanță. A fost selectat deja la echipa de seniori, care joacă în Liga a III-a, pentru un meci în Cupa României, fiind cel mai tânăr sportiv de pe teren. Denis e la fel de serios și la școală, pentru că a înțeles că fără învățătură drumul prin viață îi va fi mult mai greu. M-a emoționat povestea lui Denis. Ne arată că dincolo de toate greutățile și piedicile e important să crezi în visul tău și să găsești calea spre el. Cum la fel de important este să ai alături oameni care te sprijină și te ajută să ajungi unde ți-ai dori. Sigur avem mulți copii precum Denis în sistemul de protecție specială care luptă pentru a-și îndeplini visele și vor să depășească traumele abandonului și toate celelalte dureri”, este o parte din mesajul ministrului.

În expunerea ministrului se mai arată că ministerul pe care îl coordonează a reușit să crească nivelul sumelor pe care astfel de copii le primesc dacă vor continua să meargă la școală după 18 ani sau dacă își vor găsi un loc de muncă. Acești tineri primesc lunar, până la 26 de ani, o indemnizație de 2.500 de lei. Potrivit Gabrielei Firea, a fost majorată de trei ori și suma pe care o primesc cei care, la 18 ani, aleg să plece din sistem, așa încât ei încasează la acel moment aproximativ 9.000 de lei. Doar că, a mai scris ministrul, nu este totuși o decizie ușor de luat și tinerii aflați într-o astfel de situație trebuie să fie conștienți pe deplin de toate implicațiile și consecințele pe care le presupune un asemenea pas. Trebuie să fie siguri că sunt cu adevărat pregătiți pentru viața independentă, pentru că, odată plecați din centre sau din locurile în care se află în plasament, nu se vor putea răzgândi și nu se vor putea întoarce.

Foto: Gabriela Firea/DGASPC Sălaj/ Arhivă personală Denis

One Thought to “Ministrul Familiei, emoționat de povestea lui Denis din Jibou, un adolescent fără părinți”

  1. […] Are 15 ani, locuiește la Jibou, într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj, a crescut fără părinți și visul său este de a deveni un sportiv de performanță. A fost selectat deja la echipa de seniori, care joacă în Liga a III-a, pentru un meci în Cupa României, iar povestea tânărului din Jibou a impresionat-o pe Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Povestea tânărului din Jibou este prezentată de ministru pe pagina sa oficială de Facebook. Firea a scris că startul dificil… Citeste mai mult […]

Leave a Comment