De Paşte, drumurile judeţului împânzite de poliţişti

Polițiștii vor fi prezenți în stradă astfel încât Sărbătorile Pascale să fie petrecute în linişte şi siguranţă. Printre prioritățile acestora se numără prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea comunității, dar şi intervenția rapidă, la nevoie sau când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Poliţiştii vor fi prezenţi atât pe drumurile naționale cât și pe cele județene și comunale, pentru combaterea excesului de viteză, dar și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Recomandări pentru şoferi

Pe această cale poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă, să circule cu prudenţă sporită în momentul când trec pe lângă grupuri de pietoni şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă se recomandă păstrarea distanţei între vehicule, mai ales în condiţiile unui carosabil umed sau când se circulă în coloană. “Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede sau motociclete! Pietonilor le recomandăm să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului, să nu traverseze strada în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat, iar după lăsarea întunericului să poarte haine care au elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili. Îi sfătuim pe pietoni să nu traverseze strada prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun oprite în staţii. Nu uitați, atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute!”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. În caz de nevoie sau dacă au cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, cetățenii sunt sfătuiţi să sune la numărul de urgenţă 112.

One Thought to “De Paşte, drumurile judeţului împânzite de poliţişti”

  1. […] Polițiștii vor fi prezenți în stradă astfel încât Sărbătorile Pascale să fie petrecute în linişte şi siguranţă. Printre prioritățile… Citeste mai mult […]

Leave a Comment