De ce este importantă siguranța la locul de muncă pentru productivitatea angajaților?

Ce înseamnă pentru tine termenul „siguranță la locul de muncă”? Acesta poate avea o varietate de conotații, cum ar fi un mediu de lucru care este liber de violență fizică și psihică sau cooperare prin muncă în care niciun angajat nu te-ar răni intenționat. Poate reprezenta chiar și o anumită parte a modului de operare a companiei pe de-a-ntregul. În 2018, au existat 13,4 milioane de lucrători activi în Australia, dintre care 4,2% au suferit accidente de muncă, după cum a constatat Biroul Australian de Statistică. Aproximativ 84% dintre toate persoanele accidentate au continuat să lucreze în același loc și 7% și-au schimbat locul de muncă. Din păcate, mai ales în România, lipsa de siguranță împiedică productivitatea personalului, de aceea este important la nivel national să înțelegem în mod corect acest concept și cum pot firmele asigura integritatea fizică a angajaților.

De aceea, cum influențează siguranța productivitatea generală?

  1. Siguranța angajaților reduce orele pierdute

Angajații reprezintă cea mai mare parte a menținerii productivității la un nivel optim. O afacere poate reduce șansa de vătămare fizică doar prin asigurarea unui mediu de lucru sigur, protocoale stricte și oferirea unui acces ușor la serviciile de sănătate. În acest fel, angajații pot merge la serviciu fără nicio teamă că ar putea suferi un accident de muncă sau presiune psihică prin frica de a li se întâmpla ceva, ceea ce se traduce astfel, prin ore de lucru mai mari și frustrări intense.

  1. Siguranța încurajează entuziasmul angajaților

Angajații demisionează și pleacă fără regrete atunci când nu se simt în siguranță. Pe partea cealalaltă, angajații vor face eforturi suplimentare pentru a performa la locul de muncă, dacă observă prezența măsurilor de siguranță și a sprijinului din partea managerilor și CEO-ului. De asemenea, își vor arăta loialitatea față de angajator și vor încerca să contribuie la succesul companiei.

  1. Supravegherea video face diferența

 

Supravegherea video este absolut necesară, mai ales când vine vorba despre siguranța în muncă. De aceea, instalarea de sisteme de supraveghere nu trebuie pusă la îndoială și nici nu trebuie făcut rabat de la calitate și performanța dispozitivelor.

 

Astfel, sistemele de supraveghere sunt de două tipuri:

– sisteme de supraveghere pentru exterior care sunt recomandate pentru monitorizarea spațiului din jurului unor instituții, companii, clădiri rezidențiale, parcări etc

– sisteme de supraveghere pentru interior care se pretează a fi folosite pentru supraveghere și monitorizarea spațiului din interiorul clădirilor, pentru a avea in permanență imagini cu ceea ce se întâmplă în companie, birou, depozit  sau în locuința personală

 

De asemenea, sistemele pentru control acces și de pontaj au avantajul de a monitoriza persoanele care intră în incintă până la părăsirea acesteia, având posibilitatea de a specifica locația exacta în care sunt folosite cardurile de acces.

 

  1. Siguranța încurajează empatia și grija față de aproapele

Monitorizarea temeinică a siguranței se concentrează atât la nivel macro, cât și la nivel micro. Acest lucru oferă și întărește angajaților stima de sine, încrederea și capacitate de consolidare a angajamentului care sunt necesare pentru îmbunătățirea productivității afacerii.

 

În concluzie, angajatorul atât prin lege, cât și prin etică trebuie să ofere tot cadrul legislative pentru a asigura siguranța fizică și inclusiv, mentală a personalului. Este important să investești periodic în consolidarea siguranței pentru că reprezintă unul dintre pionii principali ai succesului în business.

 

Sursă foto: Unsplash.com

One Thought to “De ce este importantă siguranța la locul de muncă pentru productivitatea angajaților?”

  1. […] Ce înseamnă pentru tine termenul „siguranță la locul de muncă”? Acesta poate avea o varietate de conotații, cum ar fi un mediu de lucru care este liber de violență fizică și psihică sau cooperare prin muncă în care niciun angajat nu te-ar răni intenționat. Poate reprezenta chiar și o anumită parte a modului de operare a companiei pe de-a-ntregul. În 2018, au existat 13,4 milioane de lucrători activi în Australia, dintre care 4,2% au suferit accidente de muncă, după cum a constatat „Biroul Australian de Statistică”.  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.