De astazi: Compania de Apa lasa fara apa 152 de familii

De astazi: Compania de Apa lasa fara apa 152 de familii

Locatarii din opt scari de bloc situate in cartierul Dumbrava Nord vor ramane fara apa potabila, de astazi, deoarece la nivelul asociatiilor de locatari nu s-au incheiat noile contracte pentru furnizarea serviciilor de apa si canal cu reprezentantii Sucursalei Salaj a Companiei de Apa Somes Cluj. Societatea a comunicat, cu cinci zile in urma, intentia de debransare a zece scari de bloc unde nu s-au semnat noile contracte, insa numai pentru doua dintre acestea s-au incheiat contracte.

Ultimul termen pana la care trebuiau semnate noile contracte pentru furnizarea serviciilor de apa si canal intre reprezentantii Companiei de Apa Somes Cluj si asociatiile de locatari a fost 29 ianuarie 2011. Din data de 31 ianuarie 2011, asa cum a mentionat Marcel Zaharia, directorul Sucursalei Salaj a Companiei de Apa Somes Cluj, s-au afisat somatii in scarile de bloc care nu aveau contract. Locatarii au avut termen de cinci zile lucratoare sa se decida daca doresc sau nu sa incheie contractul cu CAS. Dupa acest termen, salariatii de la Compania de Apa au anuntat ca intrerup furnizarea apei.

Operatorul este indreptatit sa suspende sau sa limiteze furnizarea serviciului catre utilizatori, cu un preaviz de cinci zile, cu respectarea normelor privind protectia igienei publice si a sanatatii populatiei si a mediului de viata, in conformitate cu Legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilitati publice, a sustinut Marcel Zaharia.

In cursul saptamanii trecute, potrivit sursei citate, s-au facut notificari, in ce priveste debransarea, la zece scari de bloc din cartierul Dumbrava Nord. De atunci, s-au semnat contractele doar pentru doua scari de bloc. Cum pana ieri, la ora 16.00 nu s-au incheiat alte contracte, va fi sistata furnizarea apei si vor fi afectate familiile din 152 de apartamente, situate in blocuri pe strazile General Dragalina, Ioan Nechita, Colonel Pretorian si Voievod Gelu.

Dupa cum a reiterat Marcel Zaharia, in baza legislatiei actuale, contractele se semneaza intre reprezentantii CAS si presedintele Asociatiei de Locatari, sau de reprezentantul legal al locatarilor. Noile prevederi au adus modificari in ce priveste modul de contractare al serviciului in spatiile condominiale, respectiv, in scarile blocurilor. Contractul pentru furnizarea serviciului de apa si canal nu se mai incheie individual, la nivel de apartament, ci de scara de bloc.

Leave a Comment