Cum alegi o sobă de teracotă pe placul tău?

În revistele de design interior se remarcă adesea prezența caloriferelor, însă acestea nu reprezintă singura metodă de încălzire a unei locuințe. Probabil că vei spune: da, nu este singura, însă este cea care oferă cele mai multe avantaje. Dar oare are chiar mai multe avantaje decât o sobă de teracotă?

Poate că da, poate că nu. Însă un lucru este cert: pentru o locuință în care se dorește atât asigurarea confortului termic, cât și o atmosferă relaxată, ușor romantică, o sobă Prity se potrivește perfect. Poți vedea modelele de sobe de teracotă la Utilul și te vei convinge singur!

În prezentul articol nu încercăm însă să te împingem să alegi sobe, și nu radiatoare, pentru că, probabil, știi ce vrei. Vrem doar să îți oferim sprijin în alegerea corectă a unei sobe de teracotă – cel mai îndrăgit, eficient și durabil mod prin care îți poți încălzi locuința.

Soba de teracotă – o alegere care te „încălzește la suflet”

Fiind un produs ceramic, obținut prin arderea argilei în cuptoare la o temperatură joasă și prin smălțuire, teracota se bucură de caracteristici de excepție. În primul rând, o sobă modernă, realizată din acest material, are un aspect deosebit, evidențiind frumusețea unei locuințe cu decor clasic. Apoi, are proprietăți de încălzire foarte bune și, comparativ cu un model de sobă vechi, întâlnit în casa bunicilor, este mult mai ușor de întreținut și mai economică.

Pentru a fi considerată înțeleaptă, alegerea unei sobe de teracotă trebuie să urmărească o serie de criterii. Dintre acestea, cele mai importante sunt:

  • Stilul – în momentul de față există sobe stil turn, ideale pentru a fi amplasate în colțurile camerelor, modele tip cizmă, dotate de obicei cu plită în partea de jos, și modele tip șemineu, ce pot deveni ușor piesa centrală a unei sufragerii;
  • Tipul – este necesar să hotărăști dacă ai nevoie de o sobă de teracotă statuară sau de una mobilă, pe roți, cea din urmă fiind o alegere confortabilă în cazul în care vrei să nu mai pierzi timp util și energie;
  • Combustibil – ai la dispoziție atât variante pe lemne, cât și pe cărbune, peleți, brichete sau gaz, însă tu decizi care este mai potrivită pentru nevoile tale;
  • Accesorii – există sobe de teracotă cu plită sau cuptor și modele simple, destinate exclusiv încălzirii;
  • Preț – prețul unei sobe de teracotă poate varia atât în funcție de complexitatea modelului dorit, cât și de brandul producător. Așadar, decide de la bun început care îți sunt dorințele și analizează bine piața înainte de achiziție!

Tot pentru a fi sigur că investești corect, alege un model care se montează ușor. De exemplu, sobele de teracotă care se fixează pe podea sunt cele mai populare, acestea având piciorușe care le fac ușor de poziționat. Dacă însă dorești un aspect elegant, mergi pe varianta unei sobe care se poziționează în perete, însă ține cont de faptul că vor fi necesare anumite lucrări extra, cum ar fi spartul peretelui.

În cazul în care dorești o sobă pe roți, ia în calcul faptul că, mutând-o dintr-o încăpere în alta, poți deteriora parchetul/podeaua. Recomandarea specialiștilor este ca aceasta să fie așezată pe gresie – deci, o poți alege, totuși, dacă este cea care răspunde cel mai bine necesităților tale.

Găsirea unei sobe de teracotă la preț corect pare dificilă?

Sperăm ca cele de mai sus să-ți fi fost de ajutor. Oricum, știm că, dacă în cazul stilului, modelului sau tipului de combustibil utilizat nu îți este greu să decizi, în privința brandului și a prețului te simți puțin „încălzit” și te întrebi: cum îmi dau seama ce producător este mai bun sau, mai bine spus, ce produs are cel mai bun raport calitate-preț?

În primul rând, urmărește sobe de teracotă de la branduri cu experiență pe piață, care de ani buni își îmbunătățesc portofoliul și investesc în inovare și dezvoltare. Apoi, ai grijă ca brandul ales să aibă prețuri corecte, nici mari, dar nici extrem de mici – de obicei, calitatea înseamnă costuri de producție mai mari, ce se vor reflecta în prețul final al produsului.

Noi recomandăm Prity, brand ce produce o gamă largă de șeminee și sobe de teracotă la prețuri corecte. Produsele Prity sunt disponibile și în portofoliul Utilul, alături de alte ajutoare de nădejde pentru locuința ta. Utilul, companie ce activează pe piață încă din 1992, nu doar că se asigură că primești calitate la un preț bun, ci vine și cu sfaturile necesare sau cu idei ce-ți vor ajuta căminul să se transforme în „acasă”!

 

Leave a Comment