Achiziția unui grup electrogen – prețul, un factor important

Atunci când achiziționăm un produs, unul dintre factorii care ne influențează covârșitor decizia este costul. Acesta din urmă este cu atât mai important în cazul unui grup electrogen, deoarece nu este deloc de trecut cu vederea. Desigur, pe piață există și modele mai ieftine de generatoare electrice, însă, de regulă, acestea se adresează utilizatorilor persoane fizice, fiind destinate uzului rezidențial.

Pentru uz industrial este necesar un grup electrogen la un preț corect, mai ridicat, cu o eficiență ridicată. Deci, indiferent de model, nu putem să-l considerăm ieftin sau accesibil. În timp, generatorul de curent își va dovedi însă utilitatea, asigurând continuarea activității chiar și în cazul în care există avarii la rețeaua principală de energie. Ce înseamnă acest lucru? Dăm doar un exemplu: în cazul unui șantier de construcții, muncitorii vor urma planificările și astfel deadline-ul proiectului va fi respectat, fără să se piardă inutil bani.

Prețul – un factor ce influențează alegerea unui grup electrogen

După cum am menționat și anterior, în selectarea unui grup electrogen, prețul este un aspect important. Acesta ne ghidează de multe ori alegerile, îndreptându-ne către modelele mai accesibile financiar, care ar putea să ne reducă costurile totale și să ne permită să investim și în alte produse. Dar cât de sigur este un produs ieftin?

Din nou, în cazul generatoarelor electrice nu se poate vorbi de prețuri rezonabile, însă, chiar și așa, pe piață există produse relativ accesibile sau, mai bine spus, unele mai accesibile ca altele. Dacă nu punem în balanță și calitatea, respectiv modul în care caracteristicile produsului ales răspund nevoilor noastre specifice, atunci s-ar putea să achiziționăm greșit. Ieftin, cum prea bine știm, înseamnă de multe ori calitate slabă. Iar calitate slabă înseamnă durabilitate și performanță reduse.

Pentru a achiziționa corect un generator, mai întâi trebuie să ne documentăm bine. Apoi, este important să analizăm mai multe oferte, să cerem păreri și, nu în ultimul rând, să căutăm un brand de top, cu experiență și cu un bun nume pe piața de profil. Desigur, în alegere trebuie să ținem cont de numeroși alți factori, de la putere și motorizare, până la tipul de combustibil utilizat, calitatea carcasei și altele – vom discuta și despre acești factori în cele ce urmează.

Prețul – un factor influențat de caracteristicile grupului electrogen

În timp ce prețul ne influențează pe noi, el este influențat la rândul lui de caracteristicile produsului. Nu ne putem aștepta ca un grup electrogen cu o putere de 10 kVA să aibă același preț ca un model cu o putere cuprinsă între 501 și 1000 kVA, nu-i așa? Pe lângă puterea generatorului, există și alți factori care influențează prețul acestuia, cum ar fi:

  • locul unde va fi montat – prețul variază în acest caz în funcție de caracteristicile carcasei, un model care va fi montat la exterior, de exemplu, fiind necesar să aibă o carcasă rezistentă în fața acțiunii factorilor agresivi și, implicit, un cost mai mare;
  • calitatea materialului din care este confecționată carcasa – cu cât aceasta este mai mare, cu atât produsul va fi mai silențios, mai ușor de întreținut, mai rezistent și mai scump;
  • motorizarea – brandurile de top care produc motoare pentru grupuri electrogene utilizează tehnologii de ultimă generație în procesul de fabricație, astfel că automat prețurile vor fi mai mari, însă nu neapărat uriașe;
  • tipul de combustibil utilizat – de regulă, se remarcă două tipuri de generatoare, cele pe bază de motorină (Diesel) și cele pe gaz, prețul celor din urmă fiind mai accesibil – dar, pe termen lung, cele Diesel se dovedesc a fi mai rentabile;
  • brandul producător – companiile producătoare de grupuri electrogene care au experiență pe piață vor avea produse la prețuri mai mari, dar și de o calitate mai bună, în principal pentru că utilizează piese de la furnizori de renume internațional, iar tehnologiile folosite în fabricație sunt ultraperformante.

Unde găsim grupuri electrogene la un raport excelent calitate-preț? Recomandarea specialiștilor este ENERGEN, un brand cu o vastă experiență pe piața de profil. Standardele înalte privind calitatea produselor, serviciile impecabile de consiliere ante- și post-cumpărare, echipa de specialiști promptă în rezolvarea oricăror probleme ce pot apărea pe parcurs, serviciile excelente de montaj și livrarea rapidă sunt atuuri demne de luat în considerare. Mai multe detalii despre generatoarele de curent ENERGEN se pot afla pe energen.eu.

Leave a Comment