Copiii sunt amprentaţi pentru paşaport de la 12 ani

Pană acum, paşaportul simplu, valabil pentru trei ani, se elibera până la vârsta de şase ani.
Paşaportul electronic simplu se eliberează de la jumătatea lunii august persoanelor care nu au împlinit vârsta de 12 ani. Pană acum, legea prevedea ca acest document să fie emis copiilor până la şase ani.
În 12 august au intrat în vigoare prevederile Legii 175/06.06.2013 pentru modificarea şi completarea Legii 248/2005, în sensul schimbării vârstei de amprentare a minorului de la 6 ani la 12 ani, implicit şi a valabilităţii paşaportului.
Taxele pentru eliberarea paşaportului sunt următoarele: pentru persoanele care nu au împlinit vârsta 12 ani, Paşaportul Electronic Simplu are valabilitatea de 3 ani, iar preţul este de 244 de lei, pentru persoanele cu vârstă de peste 12 ani, Paşaportul Electronic Simplu are valabilitatea de 5 ani, iar preţul este de 270 de lei. Pentru toate situaţiile în care, la data plăţii contravalorii blanchetelor paşapoartelor electronice simple (270 de lei), solicitantul se încadra la condiţiile de eliberare a unui paşaport electronic cu valabilitate de 5 ani, iar ulterior după data de 12.08.2013 (inclusiv), la data cererii, se încadrează la condiţiile pentru eliberarea unui paşaport electronic cu valabilitate 3 ani, Compania Naţională „Imprimeria Naţională” – S.A. va proceda la restituirea diferenţei de 26 lei, pe bază de cerere.

Alte articole

Leave a Comment