Constatarea amiabila, in vigoare de la 1 iunie

Constatarea amiabila, in vigoare de la 1 iunieSoferii implicati in accidente usoare, de genul tamponarilor, din care au rezultat numai pagube materiale, vor avea o viata mai usoara incepand cu 1 iunie, data de la care se aplica procedura de constatare amiabila de accident. Procedura de constatare amiabila va putea fi aplicata in cazul accidentelor rutiere survenite pe teritoriul Romaniei, in care au fost implicate doua vehicule și din care au rezultat numai pagube materiale. Conducatorii vehiculelor implicate intr-un astfel de accident și care au completat și inaintat formularul de constatare amiabila, nu mai au obligația de a se prezenta la poliție in vederea intocmirii documentelor de constatare. Constatarea amiabila de accident permite parților implicate in accident sa completeze, pe un singur formular, elementele privind circumstanțele producerii evenimentului, datele personale de identificare, datele vehiculelor implicate, precum și ale propriilor asiguratori.

Completarea acestui formular nu reprezinta o recunoaștere a responsabilitații in producerea evenimentului, ci un cumul de elemente și fapte care vor ajuta in soluționarea dosarelor de dauna. Partea de responsabilitate ce revine fiecarui conducator auto va fi stabilita de catre asiguratori, in funcție de informațiile completate in formular de catre ambii conducatori auto.

De remarcat ca utilizarea formularului de constatare amiabila de accident nu este o obligație, ci este o alternativa la procedura actuala.

Alte articole

Leave a Comment