Consiliul Judeţean, cu ochii pe furnizorii din “Laptele şi cornul”

Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj a cerut, în mod oficial, Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj o listă cu toate reclamaţiile făcute de către unităţile de învăţământ din judeţ pe marginea modului de derulare a programului guvernamental “Laptele şi cornul”. Gestul administraţiei judeţene vine după ce consilierul judeţean Szabo Ştefan, care este şi inspector şcolar adjunct, a semnalat în cadrul ultimei şedinţe a CJ Sălaj faptul că furnizorii produselor de panificaţie nu-şi respectă obligaţiile contractuale.

Reprezentanţii CJ Sălaj susţin că problemele respective “nu au fost semnalate anterior niciunei instituţii ce face parte din comisia judeţeană care coordonează şi supraveghează acordarea produselor lactate şi de panificaţie pentru elevii din judeţ, deşi Szabo Ştefan are atât calitatea de consilier judeţean, cât şi pe cea de angajat al ISJ”.

În cazul în care CJ Sălaj, care are calitatea de achizitor, în sistem centralizat, al produselor de panificaţie, va constata că furnizorii au încălcat prevederile contractului, le va cere acestora remedierea deficienţelor, iar dacă se va impune, va sesiza şi alte instituţii membre ale comisiei judeţene.

Dacă pe parcursul îndeplinirii contractului, furnizorul nu respectă graficul de furnizare în mod repetat – de trei ori consecutiv sau de trei ori într-o lună – Consiliul Judeţean are dreptul de a rezilia unilateral contractul, fără plata de daune şi cu reţinerea garanţiei de bună execuţie a contractului. În plus, pentru nerespectarea obligaţiilor asumate prin contract, instituţia poate pretinde furnizorilor plata de daune-interese”, se arată într-un comunicat de presă al administraţiei judeţene.

Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj, a declarat că nu doreşte să se ajungă la rezilierea contractelor decât ca ultimă soluţie, întrucât “rezilierea înseamnă, în primul rând, întreruperea furnizării cornurilor către elevi pentru o anumită perioadă”.

Leave a Comment