Ce să bifezi în agendă înainte de a porni în călătorie

Te-ai hotărât să îți iei liber și să pleci în sfârșit în acea destinație exotică la care tânjești de mult timp? Sună grozav. Nimic nu se compară cu entuziasmul care te ia cu asalt la gândul viitoarei călătorii. Ai de planificat rute și trasee, de stabilit unde vei ajunge și ce vei vizita sau ce vei face. Deja te gândești la bunătățile culinare pe care le vei încerca la destinație. Îți pui deoparte ținute și încălțăminte și cumperi cele necesare pentru drum.

Cu toate acestea, înainte de a trece pragul avionului sau de a urca în tren, mașină sau autocar, există câteva lucruri nu prea incitante, și totuși vitale, pe care trebuie să le bifezi în agenda ta.

Acte valabile, viză obținută, card de călătorii. Află care sunt lucrurile indispensabile în călătorie

Dacă haine sau accesorii tehnologice poți cumpăra la fața locului odată ce ai ajuns la destinație, cu actele și hârtiile importante nu se rezolvă chiar așa simplu. Iar asigurarea de calatorie este și ea vitală, indiferent care sunt obiecțiile tale.

Într-adevăr, în unele state nu ai neapărat nevoie de un pașaport, poți călători și cu cartea de identitate. Însă la fel ca în cazul pașaportului, trebuie ca acest act de identitate să fie valabil în momentul în care treci o graniță și să nu expire la puțin timp după ce ajungi acolo. Asigură-te, așadar, din timp că actele de călătorie îți sunt în regulă, ca să nu ai parte de neplăceri sau întârzieri din cauza neatenției.

De asemenea, te-ai informat deja dacă ai nevoie de o viză pentru țara în care te pregătești să ajungi în curând? Aceasta nu se obține mereu pe loc, de aceea plănuiește din timp și organizează-te inteligent.

Banii sunt buni în orice formă. Însă atunci când călătorești peste mări și țări, nu vei da mereu de aceeași monedă ca la tine acasă. De aceea trebuie să iei în calcul posibilitatea deținerii unui card de călătorii sau a unui card de valută. În calitate de călător pasionat, cu multe excursii la activ, este obligatoriu să ai un card de debit internațional, deja pus la punct.

De ce să bifezi și asigurarea de călătorie pe agenda cu organizarea concediului

O asigurare de călătorie îți furnizează acoperire medicală dacă te rănești sau te îmbolnăvești atunci când ești în vacanță. Polisa.nl îți permite chiar să calculezi singur costul unei asigurări de călătorie prin simpla introducere a unor date.

Acest contract simplu, dar eficient și recomandat, îți rambursează banii și dacă zborul tău a fost anulat sau dacă a apărut pe neașteptate o urgență în familie care presupune întoarcerea acasă din vacanță mai repede decât era plănuit.

În funcție de compania de asigurări la care decizi să închei contractul, vei avea parte de acoperire financiară pentru diferite situații ce țin de vacanță și neprevăzut, accidente sau furturi de bagaje.

Având un astfel de act la mână vei dovedi precauție, inteligență și grijă față de tine și de familie sau de bunurile tale chiar și atunci când te afli în vacanță.

One Thought to “Ce să bifezi în agendă înainte de a porni în călătorie”

  1. […] Te-ai hotărât să îți iei liber și să pleci în sfârșit în acea destinație exotică la care tânjești de mult timp? Sună grozav. Nimic nu se compară cu entuziasmul care te ia cu asalt la gândul viitoarei călătorii. Ai de planificat rute și trasee, de stabilit unde vei ajunge și ce vei vizita sau ce vei face. Deja te gândești la bunătățile culinare pe care le vei încerca la destinație. Îți pui deoparte ținute și încălțăminte și cumperi cele necesare pentru drum. Cu toate acestea, înainte de a trece pragul… Citeste mai mult […]

Comments are closed.