Bibliotecile din Sălaj vor fi digitalizate

Consiliul Județean Sălaj, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „I.S. Bădescu” Sălaj și cu 32 de primării din județ, a depus spre finanțare, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, proiectul „HUB – Habitate Utile în Bibliotecile din județul Sălaj”. Contractul, în valoare totală de aproape 3,5 milioane de lei, urmează să fie semnat la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, fiind aprobat la finalul anului trecut. Prin acest proiect trei biblioteci (Dobrin, Șamșud și Gâlgău) vor fi renovate, iar 30 de biblioteci (Biblioteca Județeană, trei biblioteci orășenești și 26 rurale) vor fi dotate cu aparatură de ultimă generație: laptopuri, PC-uri, tablete, imprimante color și imprimante 3D, e-book-uri, videoproiectoare, ecrane de proiecție, televizoare și routere. Prin acest proiect se va asigura digitalizarea acestor unități, contribuind în mod direct la dezvoltarea competenței digitale în rândul cetățenilor și a comunității locale. De asemenea, 2.500 de sălăjeni, inclusiv bibliotecari, vor fi implicați în activitățile proiectului, prin participarea la sesiuni de instruire aferente programelor de formare pentru dezvoltarea de competențe digitale în vederea folosirii noilor echipamente informatice. „Impactul pe care acest proiect îl creează în comunitate este foarte mare. Cetățeni de toate vârstele vor fi instruiți de bibliotecarii noștri pentru a folosi noile dotări și echipamente care vor ajunge la bibliotecile din comunitate. Este important de menționat faptul că unul din principalele obiective ale proiectului este acela de a asigura infrastructura educațională necesară îmbunătățirii accesului populației la educație, cultură și formare”, ne-a declarat managerul Bibliotecii Județene Sălaj, Mariana Marian.

4 Thoughts to “Bibliotecile din Sălaj vor fi digitalizate”

  1. […] Consiliul Județean Sălaj, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „I.S. Bădescu” Sălaj și cu 32 de primării din județ, a depus spre finanțare, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, proiectul „HUB – Habitate Utile în Bibliotecile din județul Sălaj”. Contractul, în valoare totală de aproape 3,5 milioane de lei, urmează să fie semnat la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, fiind aprobat la finalul anului trecut. Prin acest proiect trei biblioteci (Dobrin, Șamșud și Gâlgău) vor fi renovate, iar 30 de biblioteci (Biblioteca Județeană, trei biblioteci orășenești și 26 rurale)… Citeste mai mult […]

  2. Monica

    F bine! Digitalizati bibliotecile wc-urile publice, chioșcurile, tonetele etc iar de celelalte instituții uitați! Lăsați-le balta!!! Cereți-ne in continuare copii, împuterniciți, traduceri, acte notariale și …. dosare cu șină! România “ te iubim”!!!

  3. Inițiativă excelentă pentru accesul la educație și cultură. Viitorul este digital!

Leave a Comment