Bătaie de joc pentru milioane de pensionari: Parlamentarii şi-au legiferat PENSIILE NESIMŢITE

 

Am crezut, până în ultimul moment, că cel mai neruşinat proiect legislativ din istoria Parlamentului nu se va transforma în realitate. Am sperat că părinţii şi bunicii noştri nu vor fi nevoiţi să asiste la cea mai mare nedreptate socială care ar fi putut să existe vreodată. Am închis ochii, tot neputincioşi, şi noi dar şi ei, cei care ne-au crescut şi ne-au făcut oameni, că nu vom trăi acest moment de supremă umilinţă naţională. Dar iată că dincolo de toate speranţa noastră, ca multe altele de altfel, realitatea arată, din păcate, urât şi trist. În timp ce în ţară sunt peste 500.000 de români care au 400 de lei pensie minimă garantată de stat şi alte peste 5 milioane care primesc (şi nu „beneficiază”, cum spun cei din legislativ şi executiv) o pensie la limita subzistenţei, parlamentarii au votat ieri Legea Pensiilor Nesimţite. Potrivit calculelor atent făcute de iniţiatorii proiectului legislativ, un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizaţie specială de 4.000 – 4.600 de lei (în funcţie de numărul exact de luni de mandat), iar unul care a avut un singur mandat va primi 1.500 de lei.

Să fie primit!

Călin Popescu Tăriceanu va sfida în curând toată suflarea pensionară din România, cu o pensie specială de 4000 de lei. „Patruzeci de milioane vechi”, cum spun ai noştri, se vor adăuga în guşa lui Tăriceanu, fireşte, în plus faţă de ceea ce va primi ca pensie aşa-zis obişnuită şi meritată, morman peste ceea ce oricum are pentru încă patru vieţi. Bogdan Niculescu Duvăz, deputat PSD, va primi un mic supliment la pensia rezultată din anii de muncă, în cazul lui, bonusul va fi de 4600 de lei. La fel şi distinsa Ecaterina Andronescu, două-trei mii de lei, acolo, că-i merită cu vârf şi îndesat. Verestoy Attila, senator UDMR de când lumea şi pământul primeşte pensie suplimentară 46 de milioane vechi şi ponosite, să trăiască, la mulţi ani! Victor Ponta va avea şi el parte de o bătrâneţe lipsită de griji, prin cele trei mandate de deputat pe care le are în traistă. Nici fostul preşedinte, Traian Băsescu, nu are motive să intre în panică, pe segmentul de venituri din…pensii. De cea de marinar şi cea de fost preşedinte de stat, pe deplin meritate, domnia sa deja se bucură însă bucuria îi va fi şi mai mare de astăzi întrucât mai primeşte 3000 de lei pensie specială. Imaginaţi-vă cum ar reacţiona pensionarul drag din familia dumneavoastră, dacă i-aţi spune într-o bună zi că i s-a mărit pensia cu 4600 de lei. Sau 3000. Sau chiar şi 1500. Ar fi măcar decent ca distinşii parlamentari care au votat această mizerie, să prezinte chiar şi în linii mari care sunt considerentele pentru care s-a iniţiat şi votat această lege. Unde este componenta meritorie. Pensie suplimentară de 4000 de lei pentru ce. Pentru că beneficiază, oricum, de toate privilegiile legiferate, de toate avantajele ce decurg din aceste mandate şi de toate facilităţile, mai puţin oficiale, care vin la pachet cu mandatul de senator sau deputat?

Pensionarii sălăjeni fac împrumuturi la CARP pentru medicamente şi facturi

Cum mai au curajul aceşti parlamentari de care cu toţii ne-am săturat, şi care alcătuiesc un monstru hidos, în fruntea României, cum mai pot da aceşti oameni ochii cu pensionarii? Oare ce le-ar spune, după ce oricum au suferit nedreptăţi peste nedreptăţi şi umilinţe, oameni care abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta şi se împrumută, disperaţi, la Casele de Ajutor Reciproc ale pensionarilor (CARP) pentru a-şi putea cumpăra medicamente sau pentru plata facturilor curente. Ca exemplu, o persoană beneficiară a Legii privind acordarea unor drepturi persoanelor executate politic de către regimurile instaurate în România, între 1940 şi 1945, primeşte o indemnizaţie în valoare de 100 de lei – acordată lunar pentru fiecare an de refugiu. Un veteran de război, – puţin peste 100 lei lunar, un invalid – aproximativ 200 de lei lunar, o văduvă a veteranului de război – 92 de lei lunar. Conform statisticilor CJP Sălaj, pensia medie la nivel de judeţ este de circa 750 de lei lunar, în evidenţele instituţiei sălăjene fiind în plată peste 68.000 de pensionari. Mulţi pensionari nu îşi pot permite alimentele de bază pentru o masă cât de cât normală. Nu discutăm de produse de lux sau delicatese, de fructe sau dulciuri, de haine noi sau alte „pretenţii” pe care le-au scos inclusiv din vise, pensionarii noştri. Citiţi, de curiozitate, ce scrie pe pagina de facebook a marelui om de partid şi de stat Emil Boc. Cel care în frunte cu vechea organizaţie portocalie, care acum se vrea nouă, a amputat, fără pic de ruşine, pensiile a sute de mii de români, militari, ingineri, profesori, medici sau oameni care şi-au nenorocit sănătatea muncind din greu zeci de ani. Emil Boc scrie, ca motto: „Am intrat în politică şi trăiesc în politică pentru că îmi doresc o societate în care cetăţenii sunt trataţi egal, corect şi eficient de către instituţiile statului.” spune cu ipocrizie nemărginită, fostul drujbar de pensii şi salarii, Boc. Iar ca el, sunt aproape toţi. Foşti, actuali şi viitori politicieni, fie că sunt parlamentari, care deţin iată, suprema nesimţire, fie că sunt preşedinţi, primari, sau consilieri locali. Ei sunt cei care habar nu au ce înseamnă statutul de pensionar în România, oameni care iată nu vor avea nici o grijă şi îşi vor trăi bătrâneţea într-un lux nemeritat, pe banii noştri, ai voştri, dragi pensionari, ai copiilor şi nepoţilor care abia mai târziu vor realiza care sunt adevăraţii beneficiari ai sacrificiului lor.

Cinste Parlamentului României pentru această lege, care începând de ieri, adânceşte şi mai mult prăpastia în care sunt aruncaţi pensionarii cu venituri de 400 sau 800 lei! Nu am ce să le spun pensionarilor, cum să le explic sau cum să-i consolez. Vreau doar să cred că undeva există totuşi o balanţă, un echilibru, şi cei care astăzi lovesc fără pic de milă, respect sau înţelegere, în cei amărâţi, vor primi în capete marele bumerang al dreptăţii. Exemple avem destule iar viaţa nu se va opri niciodată din a ne oferi, pe viitor, şi altele. Aparent tragice, nu-i aşa? Dar judecând după faptele unora, putem să le numim, simplu, juste.

Leave a Comment