Apa menajeră trebuie folosită raţional şi doar în scop casnic

 

Sucursala Zalău a Companiei de Apă „Someş S.A.”, ne-a comunicat faptul că cel puţin deocamdată, nu se pune problema unor restricţii de apă pe segmentul consumatorilor casnici. Rezervele de apă ale judeţului sunt încă în parametri normali, atât la nivelul marilor stocuri, cum ar fi cel de la Vârşolţ, dar şi la nivelul surselor de apă din mediul rural, puţurile mari de apă sau fântânile. Directorul sucursalei zălăuane a companiei „Someş”, Eugen Pop, ne-a declarat că deocamdată nu există motive de îngrijorare, însă cu toate acestea, el îndeamnă la folosirea apei strict în scopul pentru care este furnizată, şi anume consumul exclusiv casnic.

Dacă în anii trecuţi şi judeţul nostru s-a confruntat cu problema apei, mai ales pe raza localităţilor Lozna, Letca, Ileanda şi Sărmăşag, în acest moment nu există motive de îngrijorare, cu atât mai puţin s-ar putea impune anumite restricţii. Toate localităţile au în acest moment siguranţa apei potabile, iar dacă vom trece cu bine peste lunile august şi septembrie atunci putem spune sigur că în acest an nu vor fi probleme în această privinţă”, a spus Eugen Pop. Directorul sucursalei zălăuane a Companiei de Apă îndeamnă toţi consumatorii casnici să consume cu prudenţă apa, să evite risipa şi să conştientizeze faptul că apa este totuşi o resursă care, în condiţii meteo extreme, se poate diminua alarmant.

Alte articole

4 Thoughts to “Apa menajeră trebuie folosită raţional şi doar în scop casnic”

 1. ciprian

  Florin draga…apa menajera sa o bei tu…..Ai idee care ii diferenta intre apa potabila si cea menajera

  1. Mo

   Apa menajera nu este neaparat apa reziduala!! Contextul in care e folosit termenul se refera la menaj, la uz casnic, apa folosita in gospodarie, si este corect. Ape menajere sunt inclusiv apa de ploaie si altele. Pentru apele folosite, corect este termenul de apa REZIDUALA.

 2. ciprian

  Ape meteorice….apa de ploaie
  Apa potabila…
  Ape menajere….

Leave a Comment