43 de comune salajene, cu proiecte de infrastructura finantate de Guvern

43 de comune salajene, cu proiecte de infrastructura finantate de Guvern

Guvernul Romaniei a aprobat, recent, alocarea unei sume in valoare de 3,834 milioane de lei din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata, pentru finantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural pe anul 2007. Fondurile, destinate finantarii cheltuielilor pentru proiectare si inginerie, reprezinta o suplimentare a fondurilor alocate in cursul anului trecut, prin cele trei transe de cereri de finantare din prima etapa pentru proiectele finantate in cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural. Proiectele vizeaza modernizarea si dezvoltarea infrastructurii locale, canalizarea si epurarea apelor uzate si menajere, alimentarea cu apa a localitatilor si construirea de poduri si podete. De aceste fonduri vor beneficia 85 de localitati din 28 de judete, printre care si Salajul.

De la lansarea programului, in cursul anului trecut, peste 2.000 de localitati au depus, on-line, in perioada 6 iunie – 10 august, cereri de finantare. Scopul programului este diminuarea decalajelor existente intre zona rurala si cea urbana. Cererile de finantare au fost structurate pe obiective de investitii. Astfel, circa 30 la suta din finantari au fost solicitate pentru poduri, podete si punti pietonale, 40 la suta pentru asigurarea alimentarii cu apa, iar 25 la suta pentru finantarea canalizarilor si a statiilor de epurare a apelor uzate.

Toti banii alocati in cadrul acestui program tin de Ordonanta 7/2006, privind dezvoltarea infrastructurii din mediul rural, care consta in alocarea, pe perioada anilor 2006 – 2009, a peste 3.000 de miliarde de lei pentru acest obiectiv.

Potrivit datelor prezentate de catre vicepresedintele Consiliului Judetean Salaj, Cs

Leave a Comment