Bursa generala a locurilor de munca, simultan in 3 orase

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj organizeaza sub egida Anul Egalitatii de Sanse pentru Toti, prima bursa generala a locurilor de munca, din acest an. Actiunea se desfasoara astazi, 20 aprilie, incepand cu ora 9, simultan in Zalau, Simleu Silvaniei si Jibou. Pentru aceasta bursa au fost contactati 241 de agenti economici, din care doar 70 si-au anuntat participarea.

Mircea Pop, directorul AJOFM Salaj, a declarat in cadrul conferintei de presa de ieri, ca pentru a evita momentele neplacute din alti ani, toate firmele au fost contactate personal.

Cat priveste locurile de munca, in aceasta prima runda sunt puse la bataie peste 600, majoritatea vizand persoanele fara studii superioare. Starea pe meserii a locurilor de munca oferite se prezinta astfel: pentru persoanele cu studii superioare se ofera 8 posturi pentru inginer chimist ; 4 pentru inginer proiectant; 4 pentru inginer constructor; 1 pentru inginer in industria alimentara; 2 pentru inginer metalurg si economist si 3 posturi pentru informaticieni.

Cele mai multe locuri de munca vacante, vizeaza, dupa cum am mai spus, persoanele fara studii superioare. In industria usoara sunt oferite 140 de posturi pentru confectione imbracaminte; 1 pentru tapiter si 35 pentru muncitori necalificati. In domeniul constructiilor sunt vacante 165 de locuri, din care 54 pentru meseria de dulgher.

Urmatoarele posturi oferite sunt in industria alimentara, respectiv 46; in industria constructiilor de masini – 34. In industria lemnului agentii economici pun la bataie 73 de locuri de munca, pe cand in domeniul serviciilor sunt oferite 75 de posturi.

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, seful AJOFM a mai spus ca numarul somerilor a scazut, la fel si rata somajului. In baza de date a institutiei sunt inregistrati 5.746 someri, din care 2.226 sunt femei. Numarul persoanelor fara loc de munca proveniti din sectorul privat este de 5.375. Din totalul persoanelor inregistrate, 2.033 sunt beneficiari ai ajutorului de somaj, iar 3.713 sunt neindemnizati. Rata somajului consemnata in luna martie este de 5,57 la suta.

Leave a Comment