Sălăjenii, loviți de un nou val de viroze

Numărul sălăjenilor cu viroze și alte afecțiuni de sezon a crescut semnificativ în ultimele săptămâni, potrivit medicilor de familie din municipiul Zalău. Cei mai afectați sunt copiii, dar și vârstnicii.

Faptul că populația nu mai poartă masca sanitară nici în spațiile aglomerate se numără printre cauzele care au stat la baza creșterii îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri cu viroze, apreciază mai mulți medici de familie din oraș. „Este nevoie de o responsabilizare a populației. A venit vacanța pentru o parte din copii, numărul îmbolnăvirilor o să scadă acum, cel mai probabil. E nevoie de responsabilizarea populației. Nu poți trimite copilul la școală dacă este bolnav. Asta este valabil și pentru preșcolari. Nu trebuie să-l trimiți pe copil la grădiniță dacă se simtă rău. Cu siguranță îi va îmbolnăvi și pe ceilalți”, ne-a declarat telefonic un medic de familie din oraș.

Apel la responsabilitate

În ultima ședință a Colegiului Prefectural, oficialii Direcției de Sănătate Publică Sălaj au făcut apel la responsabilitate și au explicat că masca sanitară are un rol extrem de important nu doar în prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19, ci și pentru prevenirea îmbolnăvirii cu alte afecțiuni, inclusiv cu cele de sezon. De asta este importantă purtarea măștii sanitare mai ales în locurile foarte aglomerate, acolo unde există riscuri.

Fotografie cu caracter ilustrativ

Leave a Comment