Cum să ai grijă de călcâiele tale acasă?

Pielea de pe picioare devine foarte rapid aspră, tare, apar crăpături și bătături. Din această cauză, picioarele pot devini neatrăgătoare și nu se simt bine. Pielea uscată și aspră se strânge și poate provoaca disconfort, iar crăpăturile devin dureroase. Motivul pentru această îngroșare a pielii este simplu: purtarea încălțămintii în majoritatea timpului, purtarea de tocuri și sporturile intense. În timpul verii, picioarele suferă atunci când umblăm desculț pe nisipul fierbinte de la plajă sau pe pietricele. Pentru aceste situații, poți apela la un specialist în pedichiură sau poți să te ocupi singură de îngrijirea pielii picioarelor acasă. Chiar dacă poate părea complicat la prima vedere, te asigurăm că acest lucru nu necesită absolvirea de școli sau cursuri sau cumpărarea de multe instrumente. Totul poate fi ușor și rapid, dacă știi cum să faci și ce ai nevoie.

Cum să ai călcâie de bebeluș și ce instrumente ai nevoie

Cum îmi curăț călcâiele? Cea mai populară și la îndemână metodă este să îți ții picioarele în apă caldă spre fierbinte și apoi să îndepărtezi stratul de de-asupra al pielii cu o pilă specială pentru călcâie. La finalul acestei proceduri, îți recomandăm să aplici o cremă hrănitoare pentru unghii și picioare. Dezavantajul acestei metode este că necesită puțin mai mult timp. Avaajul este că, odată ce ai ținut picioarele în apă caldă, poți să și tai unghiile de la picioare. Pentru că unghiile de la picioare sunt mai tari decât cele de la mâini, poți folosi o forfecuță pentru unghiile de la picioare, al cărei design este special gândit, pentru a-ți ușura operațiunea de tăiere.

Cea de-a doua metodă presupune folosirea peelingului chimic. Produsul de peeling se aplică pe pielea picioarelor și se lasă puțin pentru expunere (recomandarea noastră e să citești cu atenție instrucțiunile – deoarece acestea indică cum e nevoie să foloseși corect produsul și de cât timp e nevoie, pentru a produce efectul). De cele mai multe ori, în compoziția unor asemenea produse se gasesc acizi, care contribuie la separarea stratului superior al pielii. Dar nu putem considera această metodă  cel mai ușor și sigur de folosit acasă. Recomandarea noastră este ca acest peeling chimic al picioarelor să fie realizat de un tehnician calificat în acest sens.

Cel mai simplu și rapid mod de a îngriji pielea picioarelor este să tratezi călcâiele fără înmuiere mai întâi. Așa vei obține efectul dorit și vei reduce din timpul destinat acestei operațiuni.

Cum îți poți curăța călcâiele cu ajutorul acestei metode? Vei avea nevoie de:

Cum să îți îngrijești călcâiele eficient și simplu acasă?

Poate fi ușor să ai grijă de picioarele tale. Aplică o cremă pe picioare. Poți lua orice produs ai la îndemână, treaba lui e să-ți înmoaie pielea, nimic mai mult. Lasă crema să acționeze timp de câteva minute până ce se absoarbe. Asta e tot, după te poți duce la baie să te ocupi de picioare.

Folosește o pilă de călcâie de mărimea potrivită. Cum îți dai seama care e mărimea potrivită? Trebuie să-ți fie confortabil să o ții în mână. Umezește-o cu apă.

Slefuiește bine întreaga suprafață a picioarelor, călcâielor și părților laterale. Este mai bine să faci această operațiune de-asupra căzii de baie sau de-asupra unui prosop care se poate curăța cu ușurință la finalul procedurii.

Operațiunea poate dura între 5-10 minute pentru fiecare picior, în funcție de gradul de rugozitate al pielii. Poți umezi pila cu apă, ori de câte ori ai nevoie. După ce finalizezi operațiunea, clătește cu apă particulele care au rămas, spală-te pe picoare și usucă-le cu un prosop. Aplică o cremă hrănitoare pe picioare. Poți să-ți pui și niște șosete de bumbac.

 

2 Thoughts to “Cum să ai grijă de călcâiele tale acasă?”

  1. […] Pielea de pe picioare devine foarte rapid aspră, tare, apar crăpături și bătături. Din această cauză, picioarele pot devini neatrăgătoare și nu se simt bine. Pielea uscată și aspră se strânge și poate provoaca disconfort, iar crăpăturile devin dureroase. Motivul pentru această îngroșare a pielii este simplu: purtarea încălțămintii în majoritatea timpului, purtarea de tocuri și sporturile intense. În timpul verii, picioarele suferă atunci când umblăm desculț pe nisipul fierbinte de la plajă sau pe pietricele. Pentru aceste situații, poți apela la un specialist în pedichiură sau poți să te… Citeste mai mult […]

  2. […] Pielea de pe picioare devine foarte rapid aspră, tare, apar crăpături și bătături. Din această cauză, picioarele pot devini neatrăgătoare și nu se simt bine. Pielea uscată și aspră se strânge și poate provoaca disconfort, iar crăpăturile devin dureroase. Motivul pentru această îngroșare a pielii este simplu: purtarea încălțămintii în majoritatea timpului, purtarea de tocuri și sporturile intense. În timpul verii, picioarele suferă atunci când umblăm desculț pe nisipul fierbinte de la plajă sau pe pietricele. Pentru aceste situații, poți apela la un specialist în pedichiură sau poți să te…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.