Cele şase spitale din judeţ au luat de la Casa de Asigurări aproape 25 milioane de lei

Şi în acest an, Spitalul Județean de Urgență Zalău are cel mai mare contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sălaj dintre toate spitalele sălăjene. Cea mai mare unitate spitalicească din judeţ a primit 16,7 milioane de lei.

S-a încheiat sesiunea de contractare la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar spitalele sălăjene şi-au aflat bugetele. Potrivit datelor publicate pe site-ul instituţiei, valoarea bugetului total angajat celor şase furnizori de asistenţă medicală spitalicească este de aproape 24,6 milioane de lei. Cea mai mare sumă, respectiv peste 67 la sută din total, a revenit Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, care va trebui să se descurce cu 16,7 milioane de lei până la finele anului.

La mare distanţă de prima poziţie a clasamentului se află Spitalul Orăşenesc „Prof. dr. Ioan Puşcaş” Şimleu Silvaniei, căruia i-a fost alocat un buget de 2,8 milioane de lei, urmat fiind de „Fundaţia Acasă” Zalău, cu peste 2,5 milioane de lei şi de Spitalul Orăşenesc Jibou, cu un buget de aproape 1,3 milioane de lei. Spre Spitalul de Boli Cronice din Crasna, CAS Sălaj a direcţionat 754.000 de lei, în timp ce Salvosan Ciobanca I Zalău s-a ales cu 536.000 de lei.

Potrivit reprezentanţilor CAS Sălaj, sumele distribuite spitalelor în iulie şi august sunt mai mari decât cele din perioada contractuală din lunile corespunzătoare ale anului trecut, dată fiind majorarea tarifelor pentru unele servicii.

Împărţeala banilor către spitalele publice şi private se face de către CAS în baza mai multor criterii, printre care se numără nivelul indicatorilor de performanţă ai managementuluispitalului public, asumaţi prin contractul de management, clasificarea spitalului, dacă spitalul a fost acreditat/a solicitat acreditarea, dacă asigură continuitatea asistenţei medicale cu cel puţin două linii de gardă, lista afecţiunilor care nu pot fi diagnosticate, investigate şi tratate în ambulatoriu/spitalizare de zi şi impun internarea în regim de spitalizare continuă, lista medicamentelor utilizate pe perioada spitalizării pentru afecţiunile pe care spitalul le tratează, lista investigaţiilor paraclinice care nu pot fi efectuate în ambulatoriu pentru rezolvarea cazurilor şi impun internarea pentru spitalizarea de zi, precum şi alte criterii.

Leave a Comment